Общо 60 автобуса на Столичния автотранспорт ще бъдат оборудвани с

...
Общо 60 автобуса на Столичния автотранспорт ще бъдат оборудвани с
Коментари Харесай

Оборудват 60 столични автобуса с гласова и визуална пътническа информация

Общо 60 рейса на Столичния автотранспорт ще бъдат оборудвани с осъвременена система за пътническа информация, оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС). Системата за рейсовете BMC Procity беше показана през днешния ден от ръководителя на комисията по превоз към СОС Карлос Контрера и заместник-кмета по превоз Дончо Барбалов.

" Достъпната пътническа информация е извънредно потребна за жителите, изключително за хората с увреждания на слуха и зрението, с цел да се ориентират при прилагане на публичен превоз ", разяснява Контрера.

Проектът е за серийно съоръжение на автобусния превоз с интегрирана бордова осведомителна система, отговаряща на стандартите за качествена и адаптивна пътническа информация, налична за хора със специфични сетивни потребности, показват от общинския съвет.

Със системата към този момент е оборудван един рейс. Той разполага с външни електронни табели, вътрешно LED табло и изцяло без значение гласово обявяване, което дава благоприятни условия за спомагателна информация към пасажерите по разнообразни мотиви, с изключение на информацията за спирките. Той ще се движи главно по линиите 64, 109 и 110, само че и ще се включи в постоянния график на гараж " Земляне ", който обслужва най-вече Южните региони на София. Предвижда се внедряване на новата система и по линия 204.

Инициативата е продължение на оборудването на рейсовете по линия 280 със системи за гласово обявяване и образна информация. На 3 ноември 2022 година ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, дружно с ръководителя на транспортната комисия към СОС Карлос Контрера показа новата система. В нея са записани общо 3500 гласови известия, тъй че да се ограничи до най-малко контакта на пасажерите с водача.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР