Общо 5 361 проверки извършиха служителите от държавните горски предприятия

...
Общо 5 361 проверки извършиха служителите от държавните горски предприятия
Коментари Харесай

Десетки нарушения за три дни установиха горските инспектори в страната

Общо 5 361 инспекции направиха чиновниците от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите за интервала от 12 до 14 юли.

Съставени са 88 акта и 50 констативни протокола.

От горските инспектори от районните дирекции по горите в страната са осъществени общо 3 105 инспекции по съблюдаване на горското и ловното законодателство. Проверени са 304 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 520 обекта за рандеман на дървесина, 1 029 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 182 рибари и 1 070 физически лица.

Съставени са общо 50 констативни протокола и 71 акта за открити административни нарушавания по Закона за горите.

Констатираните нарушавания са главно за добив на дървесина от немаркирани дървета, за предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, за превозване на дървесина от транспортни средства, с нефункциониращи GPS - устройства, за неотговарящи на нормативните условия системи за видеонаблюдение на обект за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, ненавременно регистриране на транспортни билети за постъпила дървесина в електронните дневници на обектите, извършващи дървопреработване и търговия с дървесина и други.

Задържани са общо 38,80 пространствени куб. м дърва за огрев, 5 моторни транспортни средства, един бензиномоторен трион и един инструмент за рандеман на дървесина.

От горските инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен е формиран акт по Закона за горите на физическо лице за превоз на дърва за огрев с недействителен превозен билет. Нарушението е открито при рутинна инспекция на товарно транспортно средство, пренасящо 4 прочие куб. м маркирани дърва за огрев в местността " Момина чешма ", в Търговище. Колата, дървесината и показаният превозен билет, публикуван за друго транспортно средство, са арестувани. Работата по случая продължава.

За същия интервал от три екипа горски чиновници са тествани общо 233 транспортни средства, натоварени с дървесина, на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионалната дирекция по горите в Пазарджик. Не са открити нарушавания на горското законодателство.

От чиновниците в държавните предприятия са осъществени общо 2 256 инспекции на: 956 обекта за рандеман на дървесина; 924 транспортни средства; 23 ловци, 15 рибари и 338 други физически лица.

Съставени са 17 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите. Задържани са 14,63 пространствени куб. м дърва, три моторни транспортни средства, четири каруци и един моторен трион.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР