Общо 47 са одобрените проекти на фирми от Русенско, което

...
Общо 47 са одобрените проекти на фирми от Русенско, което
Коментари Харесай

Русенските фирми са с най-много одобрени проекти по Плана за възстановяване

Общо 47 са утвърдените планове на компании от Русенско, което подрежда общината преди всичко, разгласи министър Пулев

Община Русе е с най-вече утвърдени планове по първата процедура „ Технологична рационализация “ от Плана за възобновяване и резистентност, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа.

Одобрени са общо 47 плана на русенски бизнесмени, което подрежда общината преди всичко. Следват Габрово (28 бр.), Пазарджик (25 бр.), Казанлък (21 бр.) и Марица (22 бр). Те ще получат общо над 40.8 млн. лева

Мярката е за възобновяване и рационализация на техническия парк на микро-, дребни и междинни предприятия с ново съоръжение, техника, машини, програмен продукт и други, бюджетът ѝ е близо 260 млн. лева

От МИР напомнят, че в оценката на плановете бяха включени 2423 оферти за декларирана над 620 милиона лв. безплатна помощ. От тях печелившите са 953 плана. За микропредприятия общата безплатна сума може да бъде до 180 хиляди лв., за дребни предприятия е до 350 хиляди лв., а за междинни – до 700 хиляди лв.. Съфинансирането е до 50%.

Подкрепени по мярката ще бъдат общо 224 междинни предприятия, 398 дребни и 331 микро- предприятия. Първите пари по ПВУ ще стигнат до компаниите още през месец март, допълват от Министерството на нововъведенията и растежа.

В рамките на няколко месеца министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев обиколи всички области в страната. По време на мобилните приемни той и екипът му представяха опциите за бизнеса при кандидатстване по процедури от Плана за възобновяване и резистентност и европрограмите по линия на МИР.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР