Общо 46 екипа на Пътна полиция извършват линеен контрол за

...
Общо 46 екипа на Пътна полиция извършват линеен контрол за
Коментари Харесай

46 екипа на полицията дебнат за нарушители по основните пътища в страната

Общо 46 екипа на " Пътна полиция " правят линеен надзор за съблюдаване на закона за придвижване по главните пътни посоки и автомагистралите. Това заяви на брифинг основен контрольор Атанас Драгов от отдел „ Пътна полиция “, Главна дирекция " Национална полиция ", представен от Българска телеграфна агенция.

Екипите ще се движат паралелно с останалите транспортни средства, а 10 от тях ще реализират надзор и през нощта. Нарушителите ще бъдат снимани с механически средства и ще бъдат навреме докладвани на патрули от съответната регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи за взимане на отношение всъщност. Подобни дейности са планувани и за неделния ден, когато се чака засилен трафик.

Линейният надзор се вкарва като главен способ за превантивно влияние и е една от разпоредените от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев ограничения за противопоставяне на пътния травматизъм.

Друга част от ограниченията е обвързвана със завишаване на контролната активност в обитаемоте места за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, както и засилени инспекции във връзка с ръководството на МПС от неправоспособни водачи, в това число малолетни и малолетни, както и от водачи, лишени от право да ръководят моторни транспортни средства.

Междинните резултати от почналата профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата демонстрират, че в границите на миналия ден са засечени общо 24 души, карали след приложимост на алкохол, и 17 - под въздействието на опиати, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Данните досега демонстрират, че на територията на цялата страна през последното денонощие са тествани 9112 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 12 060 водачи и пасажери. Съставени са 3382 фиша и 771 акта за открити административни нарушавания.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР