Общо 42 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие,

...
Общо 42 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие,
Коментари Харесай

Избухнаха десетки пожари, има жертви

Общо 42 пожара са загасени в страната през миналото денонощие, оповестиха от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) на уеб страницата си. Екипите на пожарната са реагирали на 339 сигнала за катастрофи.

При пожарите за денонощието са починали трима души и е потърпевш един човек. Мъж на 59 години е умрял при пожар в апартамент във Варна. При пожар в къща в село Сломер, област Велико Търново, е починала жена на 92 години, а при пожар в къща в село Средец, област Стара Загора, е умрял мъж на 75 години. Жена на 60 години е с изгаряния по ръцете, вдишала е и газ, при пожар в апартамент в Ботевград. 

Общо 21 от пожарите са с материални вреди, като 16 от тях са били в жилищни здания. Другите 21 пожара са без нанесени материални вреди, написа Българска телеграфна агенция.

За миналите 24 часа са осъществени 287 избавителни действия и помощни интервенции, от които три при произшествия. Останалите 281 сигнала са били за оказване на техническа помощ на други структури на Министерство на вътрешните работи – премахване на рискови предмети, оказване на подпомагане на жители. 

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР