Общо 380 млади фолклорни певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални

...
Общо 380 млади фолклорни певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални
Коментари Харесай

Варна посреща 380 млади фолклорни певци, инструменталисти и оркестри за ДНФК „Диньо Маринов“

Общо 380 млади фолклорни артисти, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, национални хорове, оркестри и ансамбли от цялата страна, са подали поръчки за присъединяване в XXIX издание на Националния детски фолклорен конкурс „ Диньо Маринов “. Той ще се организира в границите на три следващи дни – 29, 30 и 31 март т.г. в залите на Младежки дом – Варна.

Журито, което ще прави оценка осъществяванията, е формирано от изтъкнати експерти – преподаватели в НМА „ Проф. Панчо Владигеров “, оркестранти, композитори, аранжьори и солисти.

Целта на състезанието, чийто уредник е ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, е да търси и разпространява млади гении, да утвърждава и приобщава младото потомство към обичайна българска просвета.

За лауреатите са планувани голям брой награди. Ще бъдат връчени и обичайните специфични оценки - на кмета на Варна, приз на Националния замък на децата, премия на Радио Варна, ЦПЛР – Общински детски комплекс и други

Конкурсът, осъществяващ се с финансовата поддръжка на Община Варна, под патронажа на кмета на морската столица, е включен в Националния календар на Министерството на образованието и науката за изяви по ползи на деца и възпитаници и в Програмата с ограничения за протекция на деца с изявени способности.

Класираните на първо, второ и трето място от III и IV възрастова група в двете категории –  „ Училища “ и „ Извънучилищни звена “, ще получат едногодишни стипендии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР