Общо 32 каратеки от Българската карате киокушин федерация (БККФ) ще

...
Общо 32 каратеки от Българската карате киокушин федерация (БККФ) ще
Коментари Харесай

32 каратеки от БККФ ще представят България на Световното по киокушин във Валенсия

Общо 32 каратеки от Българската карате киокушин федерация (БККФ) ще показват страната ни на идното Световно състезание по киокушин за мъже, дами, юноши и девойки на International Federation of Karate (IFK), което ще се организира на 4 и 5 юни във Валенсия, Испания.

В огромното състезание ще вземат участие общо 465 състезали от 39 страни. Българският тим от БККФ е третият по величина тим, който ще се включи в шампионата, като отстъпва водачеството на домакините от Испания и на тима на Казахстан. Съставът от състезатели, които ще показват страната ни на 4 и 5 юни във Валенсия, беше избран след последния подготвителен лагер на БККФ.

Родните каратеки ще бъдат предвождани от треньорите на националния ни тим Захари Дамянов, Петър Мартинов, Живко Андреев, Христо Христов и Александра Маринова. Българските състезатели ще се изправят за купите в 3 женски и 4 мъжки категории.

В тегловата категория до -55 кг Ия Костова ще премери сили на татамито с още 12 дами, а Мариела Любенова ще се изправи в най-силната женска категория до -65 кг дружно с още 21 дами.

България ще има присъединяване и в най-оспорваната категория при мъжете – до 70 кг, с двама родни каратеки: Стилиян Петков и Андрей Андреев. В категорията са общо 37 представители.

Генади Стоев и Атанас Личев, дружно с още 32 класни бойци, ще се борят за наградите в категория до 80 кг.

На Световното състезание в Испания ще се изяви и европейският първенец и участник в професионалните галавечери SENSHI Кристиян Дойчев. Той ще се бие в категория до 90 кг, като от жребия ще стане ясно дали е вероятен реванш сред него и съперника му от финала на 4-тото Световно състезание на Kyokyshin World Union (KWU) през 2019 година Владимир Артюшин от Казахстан.

При най-тежките – +90кг, за купа против още 17 мощни каратеки ще премери сили и Васил Димитров от България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР