Общо 2600 фиданки от вида дъб засадиха доброволци и представители

...
Общо 2600 фиданки от вида дъб засадиха доброволци и представители
Коментари Харесай

Доброволци засадиха 2600 фиданки от инициативата „Новата гора на София" край село Негован

Общо 2600 фиданки от типа дъб засадиха доброволци и представители на Столична община за първите дни от самодейността " Новата гора на София - с. Негован ".

Тя започва на 7 април с присъединяване на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Планира се през пролетния залесителен сезон да бъдат засадени 20 000 фиданки, оповестяват от Столична община.

Целта на залесителната самодейност е оформянето на зелен пояс на града. Залесяването е по концепция на кмета на София ", която започва през 2017 година със засаждане на дървета до сметището в „ Суходол ", където 100 000 фиданки към този момент са млада гора.

Посадъчният материал и уредите за засаждане на гората край с. Негован се обезпечават от Столична община на място - фиданки от широколистни типове (основно цер), лопати и ръкавици. Дейностите по залесяване се правят със съдействието на лесовъдите от Общинското дружество „ Управление на общински земи и гори ". Всеки доброволец, искащ да се включи, може да го направи до 14 май, всяка събота и неделя (без формалните празници), в часовия диапазон от 9:00 ч. до 16:00 ч.

За удобството на доброволците през интервала на акцията Столична община открива краткотрайна спирка „ Новата гора на София - 2 " на крайградска автобусна линия № 20 за достъп до терена в землището на с. Негован, която потегля от площад „ Лъвов мост ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР