Общо 23 полицейски коли в страната са оборудвани с техниката

...
Общо 23 полицейски коли в страната са оборудвани с техниката
Коментари Харесай

Скенери в полицейски коли ще разкриват крадени превозни средства

Общо 23 полицейски коли в страната са оборудвани с техниката за идентифициране

Полицейски коли, оборудвани със специфична техника за идентифициране и за инспекция в действително време, ще засилят опциите на българската полиция да противодейства на трафика на крадени транспортни средства. Тези старания на Главна дирекция " Национална полиция " бяха подкрепени с швейцарско финансиране. Резултатите от шестгодишния план " Противодействие на закононарушения, свързани с трафик на моторни транспортни средства ” показаха заместник-директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева, началникът на отдел " Пътна полиция " - ГДНП комисар Росен Рапчев и началникът на бранш " Противодействие срещу собствеността " към отдел " Криминална полиция " – ГДНП основен контрольор Живко Костурков.

В рамките на плана е построена система за автоматизирано различаване на регистрационни табели на моторни-превозни средства. Общо 23 полицейски коли в страната, оборудвани със скенери за идентифициране, ще могат да вършат информация в полицейската база данни в действително време.

80 български полицейски чиновници са подготвени в най-новите техники за откриване на крадени коли, осведомени са с швейцарския опит в кантоналните полицейски ръководства на Нюшател и Женева, както с работата с Шенгенската осведомителна система. Проектът на обща стойност близо 800 хиляди швейцарски франка, от които 85% са швейцарско съфинансиране, е част от Тематичен фонд " Сигурност " на Българо-швейцарската стратегия за съдействие. Основният швейцарски сътрудник на Главна дирекция " Национална полиция " на Министерство на вътрешните работи по плана е Полицията на Нюшател.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР