Общо 216 опита за телефонни измами са предотвратени през изминалата

...
Общо 216 опита за телефонни измами са предотвратени през изминалата
Коментари Харесай

216 опита за ало-измами са пресечени през 2023 г.

Общо 216 опита за телефонни измами са предотвратени през миналата година. Това сочат данните на бранш " Измами " в Главна дирекция " Национална полиция ".

Само през първия месец на актуалната техният брой е 39. Анализите демонстрират, че през последните месеци се следи засилен трафик на лъжливи позвънявания като главен техен адресат още веднъж са възрастни хора. Зачестяват случаите в градовете Варна, София, Пловдив, Бургас и близките обитаеми места, където криминалистите работят предпочитано. Аналогични закононарушения се следят на територията на цялата страна.

От бранш " Измами " напомнят, че главните лъжливи сюжети са добре познати - мними служители на реда, лекари, юристи, родственици звънят на жертвите и възползвайки се от тяхната прочувствена настройка, оповестяват създадената скица за подпомагане на полицията, помощ на изпаднал в неволя или потърпевш родственик, последвани от искане на пари и изискване за тяхното даване. При някои по-редки случаи сюжетът е за неплатени сметки за ток.
 7 ало измами са предотвратени във Варна за ден
7 ало измами са предотвратени във Варна за ден

Полицията зове хората да внимават, изключително по празниците

От Главна дирекция " Национална полиция " припомнят, че настояването на пари по телефона е главен знак за машинация и поучават:
Затворете незабавно телефона! Не действайте импулсивно! Не се предоверявайте! Опитайте да се свържeте с ваши близки! Подайте сигнал на тел. 112! При никакви условия не предоставяйте наличните средства на непознати!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР