Общо 21 личности и колективи са предложени за удостояване с

...
Общо 21 личности и колективи са предложени за удостояване с
Коментари Харесай

Кои са номинирани за награди „Варна” за наука и образование

Общо 21 персони и колективи са препоръчани за почитане с премия „ Варна “ в областта на науката и образованието тази година. Номинациите бяха утвърдени с цялостно единогласие на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общински съвет – Варна.

Трима възпитаници, петима учители и пет колектива са препоръчани за влиятелното отличие за 2023 година в системата на предучилищното и учебното обучение. В сферата на науката и на висшето обучение са утвърдени четири персони и четири колектива.

Наградите се присъждат с решение на Общинския съвет в навечерието на 24-ти май. Връчват се на учители, възпитаници, преподаватели, учени, училищен и научни колективи за техни достижения през последната година.

Номинациите в областта на науката и висшето обучение са:

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА:

Проф. доктор Златислав Стоянов, дмн – за повсеместен принос в просветителната, научноизследователската и социална активност в областта на медицината, физиологичните и филантропични науки и опазването на здравето.

Предложениe от Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов ” – Варна.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА:

Медицински лицей към Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна с ректор проф. доктор Валентин Игнатов, дм – по отношение на 80-годишния празник и за извънреден принос в образованието и основаването на експерти в региона на опазването на здравето и здравните грижи. За интензивно присъединяване в обезпечаване на здравно обслужване на жителите на града, както и за одобряването на интернационалния престиж на Варна като „ Град на знанието “.

Предложениe от Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов ” – Варна.

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

Капитан I сан доцент доктор Недко Димитров – за издадената му монография „ Управление на риска за сигурността в Центъра за подготвеност КВАЗАР “.

Предложениe от ВВМУ „ Никола Йонков Вапцаров “.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Научен колектив с началник доцент доктор Елица Петрова-Павлова – за осъществяването на план „ Насърчаване на софтуерните нововъведения в мониторинга и моделирането на околната среда за оценка на рибни и нерибни запаси “, създаден в границите на Съвместна оперативна стратегия „ Черноморски басейн “.

Предложениe от Института по рибни запаси – Варна.

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

Проф. доктор Евгени Станимиров – за извънреден принос в научните проучвания и развиването на университетското обучение и неговите вероятности. За издадените му книги „ Многомерна тактика за вашия бизнес ” и „ Белите петна в бизнеса “.

Предложениe от Икономически университет – Варна.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Авторски колектив с началник проф. доктор Стоян Маринов – за монографичния труд на тематика „ Мониторинг на устойчивото развиване на морска туристическа дестинация “, оповестен на британски език в издателство Кеймбридж – Англия. Екип от приети учени в областта на икономическите проучвания с фокус върху туризма и неговите проблеми на територията на Варненска област.

Предложениe от Икономически университет – Варна.

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

проф. доктор инж. Тодор Ганчев – за основната му роля при основаването на нови специалности в региона на изкуствения разсъдък, по които Технически университет – Варна образова инженерни фрагменти за районната промишленост. За дейното разпространение на науката и инженерните специалности.

Предложениe от Технически университет – Варна.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

Творчески колектив с началник флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров – за осъществяване на план „ Научноизследователски транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “ – неповторима научна платформа за проучване на международния океан “.

Предложениe от ВВМУ „ Никола Йонков Вапцаров “.

Милица Иванова – ученичка от 12. клас в Първа езикова гимназия.

Отличена за високи триумфи във филологическите науки, литературното творчество, публицистиката и преводаческата активност. Носител на многочислени първи и втори места в влиятелни интернационалните и национални стратегии. Четирикратен стипендиант на МОН по „ Програма на ограниченията за протекция на деца с изявени способности “.

Маргулан Исмолдаев – възпитаник от 12. клас в МГ „ Д-р Петър Берон “

Завоювал безспорното първо място измежду всички участници с най-голям вероятен резултат на Международната олимпиада по астрономия. Носител на десетки златни, сребърни и бронзови медали за физика, астрономия и астрофизика на национално и интернационално равнище. Талантлив, с отлични педагогичен качества, поддържа личен уебсайт с насоки за решение на задания.

Васил Тодоров – възпитаник от 11. клас в СУ „ Георги Бенковски “

Национален играч по кикбокс, извоювал ІІІ място на Световното състезание през 2022 година. Редица първи и трети места от държавни шампионати – самостоятелни и отборни.

Елица Стоянова – основен преподавател в Частно езиково учебно заведение и детска градина „ Малкият принц “

Отличена с влиятелната „ Почетна грамота за цялостни достижения в преподавателската активност “ от Българската асоциация на частните учебни заведения за 2022 година. Съавтор на система за ранно детско ограмотяване, на дидактически игри по български език и математика. Има многочислени участия в градски, национални и интернационалните стратегии и планове. Нейни възпитаници са носители на оценки от влиятелни надпревари и шампионати.

Няма номинации.

Иванка Петрова – старши преподавател по география и стопанска система в ОУ „ Петко Рачев Славейков “ – Варна

Учител с водещи в нейната работа упоритост за триумф, методическа придирчивост и отговорност. Учениците й са с многочислени оценки и годишни класирания на призови места на Олимпиадата по география и стопанска система, както и на географските фестивали.

Бистра Димитрова – старши преподавател, начален стадий в ОУ „ Захари Стоянов “

Учител с новаторско мислене и креативен хрумвания. Проявява своя професионализъм в работата си с децата и техните фамилии в многочислени учебни, национални и интернационалните планове, състезания и начинания, където учениците й обичайно печелят призови места и оценки.

Юлия Димитрова – старши преподавател по информатика и осведомителни технологии в МГ „ Д-р Петър Берон “

Чрез дългогодишната си работа и висок професионализъм е съдействала за голям брой върхови достижения на своите учениците в региона на спортната информатика. Само за оценения интервал нейни ученици са завоювали 27 медала, 16 от които от интернационалните надпревари. Трима възпитаници са класирани за разширения народен тим по информатика. Автор на многочислени задания за надпревари и тренировки на национално равнище.

Красимир Кирилов – преподавател по кикбокс в СУ „ Георги Бенковски “

Дългогодишен учител по кикбокс, изявен експерт с потвърден принос в развиването на спорта. Само през оценения интервал негови възпитаници са спечелили 67 медала – 15 златни, 7 сребърни и 45 бронзови. Учител с потвърден престиж измежду възпитаници, родители, сътрудници и спортната общност на Варна.

Дeтска градина № 40 „ Детски свят “ с шеф Ваня Димитрова

Екипът е образец за висок професионализъм и креативен метод в построяването на осъзната и разрастваща се детска персона, съумял да издигне престижа на детската градина и да я трансформира в конкурентноспособна, със личен образ и жанр. Мисията на детското заведение е да приобщи децата със специфични просветителни потребности. Има осъществен авторски благотворителен театър „ Приказка за положителното “ в поддръжка на хората със Синдром на Даун и ред други участия в национални и интернационалните планове.

Дeтска градина № 14 „ Дружба “ с шеф Елена Гаданчева

Високо отличена от Държавната организация за протекция на детето с плакет „ Аз подсигурявам щастливо детство “, с грамота от Президентството на Република България и с редица други влиятелни награди. Повече от 43 години посредством български обичаи и нововъведение екипът освен възпитава и образова генерации деца, той съумява да трансформира детската градина във водеща, разпознаваема и желана просветителна институция. ДГ „ Дружба “ сполучливо утвърждава своя нов имидж на новаторска детска градина, със STEM среда, с клуб „ Родители “, въвела медиацията за справяне с спорове, работеща по многочислени национални и интернационалните стратегии.

ОУ „ Панайот Волов “ с шеф Йорданка Маринова

Екипът на учебното заведение със 142-годишна история следва положителните обичаи, придвижва нематериалност от потомство на потомство, построява персони със блян към познание, рационализиране и сполучлива реализация. Демонстрира мощна мотивация за създаване на съвременна просветителна среда и повишение на професионалната подготовка и подготовка. Най-яркото доказателство е присъединяване в многочислени национални и интернационалните планове, внедряващи новаторски модели на педагогическо взаимоотношение. Колегията е притежател на над 10 награди от влиятелни конгреси, а оценките на нейните ученици са многочислени, което потвърждава, че сполучливо се осъществя задачата на учебното заведение „ Творим прелестен свят! “.

СУ „ Климент Охридски “ с шеф Петко Петков

„ Помогни ме да те възвися! “ са думите, които водят управлението и учебният екип на СУ „ Св. Климент Охридски “ по пътя на одобряване на институцията както на районно, по този начин и на национално равнище. Постоянството във високите резултати на учениците са причини, свидетелстващи за високото качество на образователно-възпитателния развой в учебното заведение и последващата сполучлива реализация на младежите. Отличните резултати и многочислените призови места на национални и интернационалните надпревари по математика, български език и литература, изобразително изкуство, спорт са все учредения за заслужена професионална горделивост и претекст за определения път, а точно – да построяват мислещи, изобретателни и сполучливи младежи.

ЦПЛР – Общински детски комплекс – Варна с шеф Монка Николова

Общинският детски комплекс със своята 70-годишна история е най-яркият представител на проведената извънучилищна активност. Екипът посредством своя професионализъм е трансформирал центъра в най-престижната институция за работа с деца и възпитаници в свободното им време. За интервала 2022-2023 година възпитаниците на 34-те школи имат извоювани 151 първи награди, 112 – втори, 89 – трети и 52 специфични от участия в влиятелни състезания и надпревари. Екипът е уредник и хазаин на 7 национални и 3 общински състезанието, годишно издава сборник и интензивно списва вестник. Многобройни са партньорствата и участията на колегията в национални и интернационалните изяви, с публични и учебни екипи, както и в градски събития и празнувания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР