Общо 145 млрд. евро ще може да преразпределя ЕС през

...
Общо 145 млрд. евро ще може да преразпределя ЕС през
Коментари Харесай

ЕС ще задели повече пари за младите през следващата година

Общо 145 милиарда евро ще може да преразпределя Европейски Съюз през 2018 година Бюджетът на общността планува спомагателни вложения в растежа и заетостта и по-малко за Турция. Повече средства ще бъдат вложени и в програмата "Еразъм ", заяви "Дойче веле ".

В събота (18 ноември) бе оповестено, че е представителите на страните членки са постигнали единодушие с тези на Европейския парламент за рамката на идващия бюджет на Европейски Съюз. Разходната му част нараства с 14,1 % и ще възлезе на 144,7 милиарда евро - с 10 милиарда повече, в сравнение с през актуалната година.

Значително по-високите разноски са по отношение на предстоящото засилено потребление на европейски средства от обособените страни-членки в границите на дълготрайното финансово обмисляне в общността до 2020 година. Така да вземем за пример следващата година ще бъдат вложени доста повече средства в Програмата за научни проучвания и нововъведения "Horizon 2020 ", в разширението на трансевропейската мрежа от транспортни, енергийни и информационни връзки, както и в Програмата за юношески продан "Еразъм ". За земеделските дотации са планувани 56 милиарда евро. Други огромни пера в бюджета са средствата за отбрана на европейските граници, както и за миграционната политика на общността.

Приоритети в бюджета за 2018 година са насърчаването на икономическия напредък и основаването на работни места, подобряването на сигурността и разноските, свързани с провокациите на миграцията.

Допълнително ще бъдат увеличени средствата за някои основни европейски политики, като да вземем за пример за проучвания и развиване, за европейската система за предоставяне на леговище, за защитата на границите и полицейското съдействие.

Европейският парламент посочи, че е съумял да се опълчи на настояванията на някои страни-членки за пестене на 750 милиона евро от средствата за напредък и работни места. Освен това Народното събрание е съумял да прокара нарастване на парите за Европейската самодейност за възстановяване на младежката претовареност. Като цяло програмата ще бъде финансирана с 350 милиона евро - нарастване с 116,7 милиона евро.

Новият бюжет планува по-малко средства за подготовката на Турция за участие в Европейски Съюз - помощите за страната ще бъдат съкратени със 105 милиона евро. Освен това ще бъдат краткотрайно блокирани и 70 милиона евро по друга сметка от помощите за Турция, оповестиха представители на Екологичен потенциал. По информация на организация Франс прес, тези средства ще ще бъдат освободени единствено в случай че Турция реализира прогрес в региона на правовата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР