Общо 14 национални консенсуса за диагностика и лечение на различни

...
Общо 14 национални консенсуса за диагностика и лечение на различни
Коментари Харесай

Актуализират фармакотерапевтичното ръководство по неврология

Общо 14 национални консенсуса за диагностика и лекуване на разнообразни неврологични болести са признати през интервала от 2020 година до началото на февруари 2023 година и това постанова осъвременяване на фармакотерапевтичното управление в тази област. Това се споделя в претекстовете на Министерството на здравеопазването към проектонаредба за приемане на фармакотерапевтично управление за лекуване на неврологичните болести, оповестена за публично разискване в портала за публични съвещания strategy.bg.

Структурирано в 15 раздела с общ размер над 940 страници, управлението включва всички модерни насоки за лечебно държание при обособените групи неврологични болести, като обособена глава е отдадена на приложението на лечебната плазмафереза като метод в неврологията.

Наред с новаторските лекарствени артикули, които навлизат непрестанно в клиничната процедура – биологични и генни лечения, в управлението са показани и немедикаментозни способи на лекуване като енартериектомия и стентиране при мозъчни инсулти, вагус-нервна стимулация при епилепсия, инвазивни и неинвазивни невромодулаторни способи при неврологично обусловени болки.

Общественото разискване продължава до 20 март 2023 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР