Общо 131 търсещи работа взеха участие в трудова борса в

...
Общо 131 търсещи работа взеха участие в трудова борса в
Коментари Харесай

Бюрото по труда в Перник с втора за годината трудова борса

Общо 131 търсещи работа взеха присъединяване в трудова борса в Перник. Събитието се е състояло в Общинския юношески дом в миньорския град, оповестиха от Дирекция " Бюро по труда " (ДБТ).

Своята активност са показали 13 компании от областите Перник и София. Работодателите са декларирали и 67 свободни работни позиции в сферите на фармацията; шивашките дейности; производството на морско и защитно оборудване; обработката на стъкло, търговията и други

С щанд в събитието е взела участие и ДБТ - Перник. Тя е показала опциите за работа в чужбина. Ръководителите на компании и предприятия са уведомили и за методите за търсене на служащи от Европейския съюз. 

От ДБТ разясниха, че събитието е минало при добра организация и сбъднат пряк контакт сред търсещите и предлагащите работа от разнообразни сектори. Част от безработните са поканени от работодателите да посетят техните компании и да се срещнат с естеството на работа.

По данни на Националния статистически институт броят на записаните безработни към 31 декември 2021 година в бюрата по труда в област Перник е 2370.

Това е втората трудова борса за тази година, проведена в миньорския град. Предишната се състоя през месец май.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР