Общо 12 630 са подвижните секционните избирателни секции. Това заяви

...
Общо 12 630 са подвижните секционните избирателни секции. Това заяви
Коментари Харесай

12 630 подвижни избирателни секции обикалят страната

Общо 12 630 са преносимите секционните изборни секции . Това съобщи представителят Димитър Димитров на първия брифинг на Централните изборна комисия.

Все още няма данни за изборната интензивност , такива се чакат по-късно от ЦИК. Все още се събира информацията и ЦИК сега има съвещание.

Подвижните СИК, които са за хора с увреждания са 283, 199 са открити в лечебните заведения, за карантинирани и изолирани секциите са 46, в местата за задържане има 12 секционни комисии. Останалите секции са за гласоподаване на карантинирани жители.
 Избираме 45-и парламент - 7.58% изборна интензивност към 10 ч. регистрира ЦИК онлайн
Избираме 45-и парламент - 7.58% изборна интензивност към 10 ч. регистрира ЦИК

Секциите, в които ще гласуваме са 11 983, като в 9398 от тях ще можем да заявим вота си машинно

465 са изборните секции в чужбина .

Всички секции за гласоподаване са открити с началото на изборния ден, а за тези в чужбина има една единствена секция, която не е открита заради обстановката с ковид, уточни Таня Цанева. Напълно е допустимо да е имало дребни отклонения или леки забавяния в откриването на изборния през днешния ден . Други проблеми, , не са открити с машинното гласоподаване.

Няма подадени съществени сигнали за нарушавания в ЦИК. От РИК-Бургас имало позвъняване, че през вчерашния ден били предоставени химикали с черен цвят , само че към този момент били заменени със сини. Хората, които към този момент са дали своят вот с черен химикал, вотът им ще бъде зачете.
 Намаляват секциите, в които се гласоподава машинно
Намаляват секциите, в които се гласоподава машинно

ЦИК спря машинното гласоподаване във Велико Търново

ЦИК даде инструкции при броене на гласовете след края на изборния ден да бъде водещо начало номерът на листата, изясни Таня Цанева.

ЦИК може да накаже организация, която не съблюдава реда за изборната тишина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР