Общият индекс на цените на производител (вътрешен и външен пазар)

...
Общият индекс на цените на производител (вътрешен и външен пазар)
Коментари Харесай

Спад на производствените цени през февруари

Общият показател на цените на производител (вътрешен и външен пазар) през февруари 2018 година понижава с 0,6% по отношение на предходния месец. По-ниски цени са регистрирани в преработващата индустрия - с 0,8%, при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0,1%, а в добивната индустрия е регистрирано повишение с 0,1%, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ).

По-съществен спад на цените в преработващата индустрия се следи при производството на съществени метали - с 1,5%, и при производството на тютюневи произведения - с 1,4%, а повишаване е регистрирано при обработката на кожи и производството на произведения от обработени кожи без косъм - с 1,2%, както и при производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон и производството на произведения от други неметални минерални първични материали - по 0,5%.

Общият показател на цените на производител през февруари 2018 година нараства с 2,4% в съпоставяне със същия месец на 2017 година. Увеличение на цените е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 11,7%, както и в добивната индустрия - с 0,1%, а понижение е регистрирано в преработващата индустрия - с 0,1%.

В преработващата индустрия по-съществен спад на цените се следи при производството на тютюневи произведения - със 7,0%, и при производството на транспортни средства, без коли - с 2,5%, а повишаване е записано при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 6,1%, както и при производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 5,8%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР