Общият индекс на цените на производител през февруари 2018 г.

...
Общият индекс на цените на производител през февруари 2018 г.
Коментари Харесай

Заводските цени са се вдигнал с 2,4% за години

Общият показател на цените на производител през февруари 2018 година нараства с 2.4% в съпоставяне със същия месец на 2017 година.

Увеличение на цените е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 11.7%, както и в добивната индустрия - с 0.1%, а понижение е регистрирано в преработващата индустрия - с 0.1%, сочат данни на Национален статистически институт.

В преработващата индустрия по-съществен спад на цените се следи при производството на тютюневи произведения - със 7.0%, и при производството на транспортни средства, без коли - с 2.5%, а повишаване е записано при производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 6.1%, както и при производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 5.8 %.

На месечна база показателят на цените на производител понижава с 0.6 на 100. По-ниски стойности са регистрирани в преработващата индустрия - с 0.8%, при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.1%, а в добивната индустрия е регистрирано повишение с 0.1%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР