Общинският съветник Венелин Петров се опита да защити докладната си

...
Общинският съветник Венелин Петров се опита да защити докладната си
Коментари Харесай

Съветник поиска лично да направи ревизия на онкодиспансера във Враца, колегите му се присмяха

Общинският консултант Венелин Петров се опита да отбрани докладната си за идното съвещание на локалния парламент, с която желае шефът на Комплексен онкологичен център - Враца доктор Григор Томов да бъде свален от поста. По време на дебатите по импортираното предложение Петров стигна до такава степен, че изиска персонално да направи проверка на цялостното положение на Онкото, като за задачата му трябвала единствено стая в центъра и още двама общински съветници, които да му оказват помощ с инспекцията. Идеята му обаче не срещна утвърждение от страна на сътрудниците му, който му подсетиха, че не е финансов орган и няма пълномощията да направи това. Той може единствено да изиска информация от шефа и да си направи изводи от нея.
Общинските съветници желаеха да чуят причините на Петров за желаната оставка. Те го приканиха да отдръпна докладната си и „ да не става комичен “ с безумните си оферти. В отговор съветникът изреди 10 точки, по които Григор Томов не се справял със дилемите си. Той оспори и трудовото заплащане на Томов, което е 5 000 лв.. Колегите му обаче подсетиха, че заплатата на шефа на здравното заведение е гласувана от общинския съвет, като решението е за всички ръководители на сходни структури на територията на общината.
Петров задае и други недомислени въпроси, на които получи явен и прецизен отговор. След като изслушаха причините му, локалните сенатори дадоха думата на доктор Григор Томов, който отговори на питанията на съветниците и безусловно направи на пух и прахуляк теорията, че не се оправя със отговорностите си.
Общинските съветници се сплотиха към концепцията, че претекстът за желаната оставка е персонален и изцяло голословен. Те разясняват, че сходно отношение в локалния парламент е неприемливо и за следващ път стават за смях на обществото. Реакцията им обаче още повече разгневи Петров, който изрично съобщи, че няма да отдръпна докладната си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР