Общинският съветник от групата на Местна коалиция БСП за България

...
Общинският съветник от групата на Местна коалиция БСП за България
Коментари Харесай

Съветник от БСП пита Терзиев за мерки срещу нерегламентирано сметище върху общински терени

Общинският консултант от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Станислав Младенов насочи запитване до столичния кмет Васил Терзиев за ограничения против нерегламентирано бунище в квартал " Модерно предградие ". То е формирано върху общински терени, които се намират под и към моста на Бакърена фабрика, който свързва кварталите " Модерно предградие и " Връбница-1 ".

" През годините на тези терени безотговорно са изхвърляни всевъзможни боклуци, а сега мястото е превърнато в голямо бунище, изяснява в питането си Младенов. - В непосредственост има издигнати жилищни домове. Въздухът е мощно нечист от отпадъците, миризмите са изключително мощни през лятото. Безконтролното изхвърляне на боклуци продължава, а противозаконното бунище заплашва да се трансформира в същинско екологично злополучие и източник на болести ".

Общинският консултант от МК " Българска социалистическа партия за България " изясни, че за казуса са го уведомили жители, живеещи в региона, при негово посещаване там през лятото, а по-късно и в предизборната акция. " Отпадъците са трупани там години наред и никой не е подхванал никакви ограничения досега, добави Станислав Младенов. - Затова в този момент аз имам четири съответни въпроса към кмета Васил Терзиев ".

Общинският консултант от групата на социалистите желае да бъде изяснено за какво е позволено да бъде формирано такова нелегално бунище върху общински терени и кой носи отговорност за това. Също по този начин, по кое време ще бъдат подхванати действителни ограничения и какви за прекратяване на изхвърлянето на боклуци на това място. Другите два въпроса на Станислав Младенов са по кое време и по какъв метод ще бъдат разчистени общинските терени от нелегално изхвърлените боклуци и какви ограничения ще бъдат подхванати, с цел да не бъдат позволени на това място, а и на други на територията на Столична община, да бъдат формирани нови нерегламентирани сметища.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР