Общинският съветник от Демократична България Симеон Ставрев поиска от кмета

...
Общинският съветник от Демократична България Симеон Ставрев поиска от кмета
Коментари Харесай

От ДБ искат Фандъкова да свика спешна работна среща за ремонта Граф Игнатиев

Общинският консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев изиска от кмета на София Йорданка Фандъкова да свика специфична работна група , която да прегледа проблемите с ремонта на трасето на трамвай №5. Причината е предстоящата загуба на 12 милиона лв. финансиране от Европейски Съюз поради провеждането на опорочена социална поръчка.

Ставрев предлага в групата да влязат минимум двамата заместител кмета по строителство и превоза и представители на всички политически групи в СОС , в това число и самостоятелни съветници.

" Да не забравяме, че по сходен метод Столична община загуби част от финансирането за ремонта на улица " Граф Игнатиев ", както и за реконструкцията на зоната към храм-паметника " Александър Невски ", аргументира се съветникът от групата на " Демократична България ".

Съдът към този момент откри, че градската администрация е позволила прекомерно неразбираеми критерии на състезанието в частта за организация и за качествено осъществяване на строителството. Втората причина за глобата е нелегално отстраненият участник в търга обединяване " Геострой-Юнайтид Груп-Трансремонтрстрой ". Съдът възприема изцяло всички причини на управителния орган, който реализира контрола върху потреблението на европейското финансиране.
 Облекчават режима за паркиране към трасето на трамвай №5
Облекчават режима за паркиране към трасето на трамвай №5

За жителите на региона с заплатен годишен стикер за локално паркиране

Договорът за реорганизация на релсовия път по бул. " Цар Борис III " е подписан на 18 януари 2021 година за 40 534 831 лева без Данък добавена стойност. Поръчката за ремонта беше предоставена на " ВДХ " АД и секторът от Съдебната палата до пазара на " Красно село " трябваше да бъде пуснат при започване на април.

" Дълго време сред спирките " Пирогов ", " Иван Гешов ", " Лагера " и " Хиподрума " не се работеше по неразбираеми аргументи. Неотдавна Столична община в лицето на инж. Джоргов призна, че ремонтът закъснява и даде обещание до края на май до завърши първия стадий до Красно село ", разяснява Симеон Ставрев.

На видео, снимано на 27 април 2022 година, се вижда, че на обособени места по сектора към момента не са сложени релсите. Не са инсталирани и пилоните за електроснабдяването. Самото слагане на жиците би трябвало да отнеме минимум месец, а по-късно най-малко още седмица ще е нужно да бъдат направени тествания, съобщи Ставрев.

Настоящата глоба е в размер на 25% от общата сума, която Европейски Съюз отпуска за ремонта на трамвайното трасе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР