Общинският съветник от Демократична България Михаил Паргов поиска оставката на

...
Общинският съветник от Демократична България Михаил Паргов поиска оставката на
Коментари Харесай

ДБ поиска оставката на зам.-кмет на София заради 10 252 деца останали без градина

Общинският консултант от Демократична България Михаил Паргов изиска оставката на зам.-кмета по цифровизация Генчо Керезов поради проблемите със системата за записване на деца в детските градини в столицата.

В причините си той уточни, че откакто към този момент системата за подаване на заявки беше затворена съгласно авансово оповестените периоди, тя беше още веднъж отворена за допълнение. Реално системата изненадващо бе отворена на 15 май за спомагателни три дни откакто родители на 2481 деца се оплакаха, че не са съумели да слагат отметка за съществуване на адресна регистрация в региона на детската градина.

“Системата не е направена лесна за приложимост, с цел да могат родителите бързо да се ориентират и попълнят данните. Това докара до неприятната обстановка да се постанова да се отваря отначало и да се нарушават авансово оповестените периоди.

Наред с това родители също недоволстват в обществените мрежи.

“Бих желал да заведа групов иск към Следствен отдел към окръжна прокуратура по отношение на дискриминирането на децата ни в София (нарушение на член 6 от Конституцията на РБ). Накратко: ще ги осъждам, Следствен отдел към окръжна прокуратура се гаври с нас и децата ни”, написа засегнат родител.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР