Общинският съветник от БСП Васил Иванов потърси съдействие от областния

...
Общинският съветник от БСП Васил Иванов потърси съдействие от областния
Коментари Харесай

Общински съветник от БСП търси съдействие за реконструкцията на бургаската улица „Одрин“

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Васил Иванов потърси подпомагане от регионалния шеф на Бургаска област Стойко Танков, по отношение на осъществяването на рехабилитация на бургаската улица „ Одрин “. Това стана по време на среща диалог, на която бяха разисквани опциите страната да финансира ремонта на проблематичния сектор.

Питане по отношение на реконструкцията на улица „ Одрин “, Васил Иванов изпрати до кмета на Община Бургас още през месец октомври 2020 година. В него той зададе въпроса, каква е повода към момента да не е стартират ремонт, откакто е бил плануван за реализиране през мандат 2015- 2019 година В питането се наблягаше, че автомобилният трафик по пътя е извънредно засилен, като в същото време в зоната, през която минава, се намират значими за стопанската система на града обекти. Общинският консултант получи отговор, че за реализирането на ремонт има направен план. За реализацията му обаче били нужни 14 милиона лв., които Община Бургас не можела да обезпечи от лични средства.

Причината Васил Иванов да търси подпомагане от регионалната администрация в този момент е, че и досега не са подхванати дейности за пускане на каквито и да било ремонтни действия.

„ Впоследствие разбрах, че тези 14 милиона, за които става въпрос, ще са задоволителни за реконструкцията единствено на сектора от „ Трапезица “ до военното отделение. Въпреки това ще упорствам да се обезпечи финансиране, с цел да започва този 1-ви стадий от построяването на улицата във допустимо най-кратки периоди “, съобщи Васил Иванов след срещата с регионалния шеф.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР