Общинският съветник от БСП Николай Николов настоява за спешна сесия

...
Общинският съветник от БСП Николай Николов настоява за спешна сесия
Коментари Харесай

Николай Николов настоява за спешна сесия по сигурността в София

Общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов упорства за незабавна сесия по сигурността на Столичния общински съвет.

По думите му черната вест за пукотевица в столичното метро слага неотложни и неуместни въпроси към кмета на София Йорданка Фандъкова, защото очевидно сигурността в този обект от сериозната инфраструктура не е на задоволително положително равнище.

Той напомни, че столицата няма заместник-кмет по сигурността.

„ През годините, неведнъж общинските съветници от Българска социалистическа партия сме поставяли въпроса за нуждата от заместник-кмет по сигурността. Но дежурният отговор на госпожа Фандъкова е, че тя персонално дава отговор за този сектор “, изясни Николов

Социалистът напомни, че е признато един път годишно Столичният общински съвет да има сесия, отдадена на сигурността в София. На тази сесия се изслушват шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи, на Столична дирекция „ Пожарна сигурност “, на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и други.

„ Последната такава сесия се е провела на 28.3.2019 година - преди 2 години, в предишния мандат на СОС. Ето за какво е нужна незабавна сесия на тематика „ Сигурност “ в столицата “, смята общинският консултант от Българска социалистическа партия.

Според Николай Николов на нея би трябвало да се прегледат редица въпроси, като това какъв брой е недокомплектът в Столична дирекция на вътрешните работи и какви са аргументите за него, какъв брой са записаните и разкрити закононарушения за 2019 и 2020 година и от какъв темперамент са, до каква степен е стигнало построяването на видеонаблюдението по квартали в София.

„ Какво е финансовото и общото положение на „ Общинска полиция “, „ Егида – София “ ЕАД и дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “? Каква е готовността на столицата при трусове, наводнения или пожари? “, пита още Николов и добави, че това са единствено част от въпросите, които имат съветниците от Българска социалистическа партия.

„ Надяваме се най-накрая госпожа Фандъкова да признае, че е необходим заместник-кмет по сигурността “, съобщи в умозаключение Николай Николов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР