Общинският съветник Методи Лалов с предложение за преименуване на ул.

...
Общинският съветник Методи Лалов с предложение за преименуване на ул.
Коментари Харесай

Лалов предлага преименуване на ул. „Граф Игнатиев“ на ул. „Свободна Украйна“

Общинският консултант Методи Лалов с предложение за преименуване на ул. „ Граф Игнатиев “ на ул. „ Свободна Украйна “.

„ Една от емблематични за столицата и за България улици носи името на граф Николай Игнатиев, дипломат на Русия в Цариград, Османска империя. Същият обаче като изразител на съветските имперски ползи е работил против независимостта на българската православна черква и против свободата на България. Има основна роля и за обесването на идеолога и уредник на българската национална гражданска война Васил Левски, защото упорства пред османските управляващи Апостола на свободата да бъде съден от специфичен съд, в определянето на чиито състав взе участие персонално “, написа Лалов в писмо до сътрудниците си в СОС.

Ето какво още споделя той:

„ Граф Игнатиев работи за саботиране на решенията на Цариградската конференция (23 декември 1876 година – 20 януари 1877 г.), на която Великите сили реализират единодушие новата българска страна да има територия, която в огромна степен съответствува с границите на Българската екзархия. Така, вследствие на дипломатическите совалки на граф Игнатиев и на тайните сделки сред Русия и Австро-Унгария, Македония, Родопите, Тракия и Беломорието остават още десетки години в рамките на Османската империя – до 1912 година

Обозначаването на тази значима за българите улица с името на човек, работил срещу ползите на България и виновен за обесването на Васил Левски, съставлява тежко огорчение за българския народ. Затова и с цел да бъде възобновена историческата правдивост и достолепието на българските жители предлагам ул. „ Граф Игнатиев “ да бъде преименувана. В подтекста на военната експанзия на съветския президент Владимир Путин в Украйна, довела до унищожаването на хиляди животи на хора от разнообразни етноси и националности, до разрушаването на цели градове и до флагрантно нарушение на открития интернационален правов и либерален ред, както и като израз на съпричастността на българския народ с украинския, предлагам улицата да носи отсега нататък наименованието „ Свободна Украйна “.

Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие (КОКНКМ) следва да съгласува предлагането ми за преименуване със съответната общинска администрация по местоположение на обекта, на съображение член 7, алинея 2 от НИПООППППХЕТСО. Независимо от това съм изпратил искане за координиране до кмета на регион „ Средец “, което ще показва на вниманието на общинските съветници при разискването на отчета в комисиите на СОС “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР