Общинският съвет в Стара Загора даде съгласие да бъде даден

...
Общинският съвет в Стара Загора даде съгласие да бъде даден
Коментари Харесай

Стара Загора се обявява за Център на Вселената с монумент

Общинският съвет в Стара Загора даде единодушие да бъде даден старт на конкурс за създаване на паметник "Стара Загора – Център на Вселената ". Предложението бе признато с 42 гласа "за " на постоянната сесия на локалния парламент.

Идеята датира от преди 14 години, когато бяха сложени 2 билборда на изходите на града, които гласяха на британски "Добре пристигнали в Стара Загора – Центърът на Вселената ". Инициатор на концепцията и тогава, и в този момент, е локалният предприемач и по-късно народен представител от ГЕРБ Пламен Русев. Той от дълго време е патентовал концепцията и по думите му самодейността ще усили съществено интереса към града както у нас, по този начин и в чужбина.

Любопитната самодейност има за цел да развие различен туристически бранд, който да увеличи известността и интереса към града, като слага в основата 8-хилядната история на града, който е един от най-старите в Европа.

По думите на основателите в света има няколко сходни точки, които са оповестени на края и средата на света и сега тези места се радват на доста добър поток от задгранични туристи. Досега обаче нито един град не е разгласен за Центъра на Вселената.

Очаква се паметникът да бъде подложен в централната градска част до входа на районната библиотека "Захарий Княжески ". За задачата Пламен Русев и още един предприемач - Николай Далаков, са оповестили награден фонд от 6 000 лв., с които ще бъдат отличени спечелилите в състезанието за бъдещия монумент.

източник: Dnes.bg
Снимка: Община Стара Загора
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР