Общинският съвет в Монтана прие с голямо мнозинство бюджета на

...
Общинският съвет в Монтана прие с голямо мнозинство бюджета на
Коментари Харесай

Приеха бюджета на община Монтана в размер на 82,85 млн. лв.

Общинският съвет в Монтана одобри с огромно болшинство бюджета на общината за тази година на постоянно съвещание.

Общината стартира годината с бюджет от 82,85 милиона лв. и за пръв път от три години насам бюджетът се приема през февруари. Това разгласи кметът Златко Живков. Рамката е с 9 милиона лв. по-висока , в сравнение с през предходната година.

В новия бюджет се усилват леко обществените разноски - средствата, отпускани на фамилиите за раждане на дете, средствата за подкрепяне на деца и младежи с изявени способности, средствата за прехрана на студенти по медицина и педагогика, които след довеждане докрай на образованието си да се върнат да работят в Монтана, средствата за фонд " Ин витро ", средствата на за транспортни разноски на пенсионери над 70 години, средствата за подкрепяне на млади фамилии при закупуване на първо жилище. Лек растеж има и на средствата за пускане на независим бизнес, средствата в поддръжка на локални начинания и така нататък

" Капиталовите разноски за годината са в размер на близо 8,4 милиона лв.. Те са разчетени за инфраструктурни съществени и настоящи поправки, за закупуване на съоръжение и техника в града и 23-те села на общината ", разгласи кметът.

" Отделно от заложените в бюджета средства за поправки община Монтана чака да получи финансиране и от новата държавна стратегия за капиталови планове на общините. По нея община Монтана към този момент създава планове за 50 милиона лв. ", посочи Живков.

" През тази година община Монтана ще работи и по няколко плана с финансиране от фондовете на Европейския съюз, които са на обща стойност 22,7 милиона лв.. По този метод се оформя събирателен бюджет от близо 106 милиона лв. " , разгласи Златко Живков.

Той разяснява, че община Монтана чака напрегната година, само че той гледа с оптимизъм на нея.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР