Общинският съвет в Асеновград отстрани от длъжност председателя на местния

...
Общинският съвет в Асеновград отстрани от длъжност председателя на местния
Коментари Харесай

Свалиха от поста председателя на ОбС Асеновград

Общинският съвет в Асеновград в профил от служба ръководителя на локалния парламент доктор Светозар Шуманов. Предложението бе импортирано през вчерашния ден от 17 общински съветници от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Народен съюз. След скрито гласоподаване 18 съветници поддържаха настояването за оставка на Шуманов, 13 гласоподаваха срещу, а две бюлетини се оказаха недействителни. Когато има съпротива, е обикновено да се желае оставка. Затова разбирам съветниците от ГЕРБ, само че не мога да схвана решението на Движение за права и свободи и Народен съюз да желаят оставката ми, разяснява Шуманов. 
По думите му в Общинския съвет към този момент е завършено ново болшинство и оттук насетне работата в администрацията ще върви доста мъчно. Официално от трибуната не бяха посочени претекстове за желаната оставка. Според ръководителя на групата съветници от ГЕРБ Костадин Яков още при започване на мандата те са били подценени и не са били включени в нито една комисия към администрацията. И досега отношението на Шуманов към нас не се е трансформирало, сподели Яков. 
Като изненадващо дефинира решението за свалянето на консултант №1 кметът Емил Караиванов. "До момента не съм имал усложнения в работата с Общинския съвет, нито с неговия ръководител. Оттук нататък ще забележим дали има ново болшинство или то е конституирано единствено за този акт ", разяснява Караиванов. В 14-дневен период би трябвало да бъде определен нов ръководител на Общинския съвет в Асеновград.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР