Общинският съвет пресече опитите на Костадин Костадинов прокара решение за

...
Общинският съвет пресече опитите на Костадин Костадинов прокара решение за
Коментари Харесай

Преименуването на улици и местности пак удари на камък

Общинският съвет пресече опитите на Костадин Костадинов прокара решение за смяна на улици и местности с имена от турско-арабски генезис във Варна. Сесията беше свикана изключително с две значими тематики – въпросът със стадион „ Спартак ” и избиране на представител в общото заседание на стадион Варна. Съветникът Костадинов, който сега е от партия „ Възраждане ”, предложи преименуването като изключителна точка на така и така изключителното съвещание.

Темата се реанимира непрестанно постоянно преди избори, получавала е поддръжка от разнообразни политически субекти, само че досега не се е стигало до решение. Съветници през днешния ден желаеха да схванат какво постанова незабавното й актуализиране и получиха единствено позоваване на сходна процедура в Бургас и Стара Загора. Вносителят даже си разреши да съобщи, че турският дипломат оказвал напън това да не се случи във Варна.

„ Ти си измамник, в тази зала няма нито един консултант, който е бил обект на напън, съобщи към Костадинов зам.-председателят на Общинския съвет доктор Янко Станев. С тези внушения петниш освен нас, а и всички варненци. ” По думите му дебатът се възобновява с друга мощ от 10 година насам, само че до момента в който не се промени стилът, моделът и причините на вносителите, опитите им са обречени на крах. Според Станев залата постоянно ще гласоподава срещу, в случай че тезите не се слагат на кардинална основа и не обзет и имена с персийски, гръцки, съветски, украинсти и така нататък генезис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР