Общинският лидер на БСП Катя Георгиева (първата вляво на снимката)

...
Общинският лидер на БСП Катя Георгиева (първата вляво на снимката)
Коментари Харесай

Социалистите издигнаха кандидати за общински кметове

Общинският водач на Българска социалистическа партия Катя Георгиева (първата вляво на снимката) е претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на Ямбол. Тя е и ръководител на групата съветници от левицата. Георгиева е ветеринарен доктор. Има следдипломна подготовка по финансов мениджмънт. Социалистите издигнаха за претендент за кмет в Елхово Стоянка Маджарова. Листата за съветници ще води Татяна Дюлгерова.

Изпълнителният шеф на РАО " Тракия " и учител в Тракийския университет проф. Иван Върляков бе определен съвсем единомислещо за кандидат-кмет на Стара Загора. Той е и лидер на листата с 51 общински съветници. Втора е общинският водач на Българска социалистическа партия Валентина Бонева.

Соня Георгиева бе определена от съпартийците си за кандидат-кмет на Българска социалистическа партия на Добрич. Тя е секретар на общината и ръководител на локалната организация на БЧК.

Общинската конференция на Българска социалистическа партия в Перник единомислещо утвърди кандидатурата на депутата от " Българска социалистическа партия за България " Станислав Владимиров за кмет на града. Радослав Петров е номиниран за кмет на гр. Батановци, Десислава Стоянова и Радослав Динев - за кв. " Изток " и кв. " Църква ". В Трън Българска социалистическа партия залага на водача Александър Христов.

Българска социалистическа партия в Сливен избра депутата и някогашен градоначалник Кольо Милев за собствен претендент за кмет. Социалистите в Търговище издигнаха Рая Матева за кмет на Търговище. Те одобриха решение за основаване на локална коалиция с АБВ под наименованието " БСП-АБВ ". Листата за общински съветници и претендентите за кметове на обитаеми места ще бъдат общи. Матева е правист и е била зам.-кмет на общината.

Юристът Надежда Колева е номинацията на Българска социалистическа партия за кандидат-кмет на Българска социалистическа партия в Харманли. Безпартийният нотариус Здравко Иванов, който е на 38 години, е повдигнат от социалистите за кмет на Девин. Българска социалистическа партия в Баните номинира за кандидат-кмет на общината Севдалин Хъшинов. Той е общински консултант, бизнесмен и деен държавник.

За кмет на Златоград Българска социалистическа партия избра общинския консултант Емил Хумчев.

Организациите на Българска социалистическа партия в област Пловдив не престават с подбора и номинациите на своите представители в локалната власт. В община Калояново за претендент за кмет е повдигнат водачът на социалистите Кръстьо Кодошев, в Съединение номинацията е за сегашния общински консултант Пенчо Дерузов. В Брезово делегатите на общинската конференция дадоха избор на доверие на Калин Калапанков.

Българска социалистическа партия в Пазарджик няма да има собствен претендент за кмет, поддържа самостоятелния бизнесмен Благо Солов. На локалния избор социалистите ще се явят като коалиция, в която влизат НФСБ и една от земеделските партии.

Номинациите на претендентите за общински съветници и кметове на обитаеми места и общински кметове ще приключат до 9 септември. Припомняме, че доста от издигнатите за градоначалници ще бъдат одобрени на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия на следващия ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР