Общинските съветници в София ще си вдигнат възнагражденията четири пъти,

...
Общинските съветници в София ще си вдигнат възнагражденията четири пъти,
Коментари Харесай

От 1500 на 6000 лв. Общинските съветници в София си вдигат заплатите

Общинските съветници в София ще си вдигнат възнагражденията четири пъти, а заплатата на кмета Васил Терзиев ще е три пъти по-висока.

Това излиза наяве от отчет, импортиран от съвсем всички политически сили без ГЕРБ-СДС и " Възраждане ", оповестява " ".

По проект това би трябвало да влезе в действие от 1 април, след съвещанието на Столичния общински съвет на 28 март.

Според предлагането заплатата на кмета на София би трябвало да се приравни с тази на министър (максимално допустимото съгласно Закона за локалното самоуправление) - т.е. към 9500 лева

Сега месечното заплащане на столичния кмет е 2900 лева Още в предизборната акция обаче Терзиев разгласи, че го дава за публични действия и ще получава единствено лев.

Новите заплати на зам.-кметовете на общината и на 24-те районни кметове ще са 7592 лв., което е 80% от новата на кмета на общината, показва още " Дневник ".

На база кметската заплата се образува и заплатата на ръководителя на Столичния общински съвет, която става 8541 лв., а всеки от 61-те общински съветници ще получава 5978 лв.. Досега те вземаха главно заплащане към 1500 лв..

Вносители на предлагането са Цветомир Петров, ръководител на Столичния общински съвет ( " Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София " ), Вили Лилков от " Синя София ", Севделина Петрова, разколник от " Възраждане ", Борис Бонев (ПП-ДБ-С), Иван Таков от Българска социалистическа партия и Пламен Данаилов от " ИТН ".

Мотивът: възнагражденията не са обновени от 2014 година, а инфлацията пораства.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР