Общинските съветници в София насрочиха следващото си заседание след 4

...
Общинските съветници в София насрочиха следващото си заседание след 4
Коментари Харесай

Още 4 седмици местната власт в София няма да заработи

Общинските съветници в София насрочиха идващото си съвещание след 4 седмици. Председател на локалния парламент и през днешния ден не беше определен, с което работата на общинарите в столицата към момента не може да стартира, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Следващото съвещание на Столичния общински съвет ще бъде на 11 януари 2024 година. До това решение се стигна след гласуването на 56 общинари. От тях " за " гласоподава 31, " срещу " бяха 22, а 3-ма гласоподаваха с въздържал се.

Председателстващият съвещанието Грети Стефанова разгласи, че изборът е изработен от 31 общински съветници от лявата част на залата. Тя се извини на софиянци и закри днешното безплодно съвещание, по време на което се чуха реплики за " алена светба " и обвинявания за противозаконни дейности във връзка демонтажа на Паметника на руската войска.

Грети Стефанова и Пламен Данаилов бяха препоръчани за ръководител на СОС, само че нито един от двамата не съумя да събере нужното болшинство.

По-рано кметът Васил Терзиев предложи да има краткотраен ръководител на СОС, само че и това предложение удари на камък. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР