Общинските съветници в Пловдив решиха вчера 12-етажната сграда на бившия

...
Общинските съветници в Пловдив решиха вчера 12-етажната сграда на бившия
Коментари Харесай

Събарят бившия партиен дом в Пловдив

Общинските съветници в Пловдив взеха решение през вчерашния ден 12-етажната постройка на някогашния партиен дом да бъде съборена и на нейно място да се построи дом на операта, която повече от 50-години чака да има своя независима постройка.

Съдбата на някогашния партиен дом в Пловдив разпали яростни разногласия сред общинари и архитекти. 27 общински съветници гласоподаваха "за ", като на имота ще бъде издигнат Дом на операта, която в Пловдив в никакъв случай не е имала своя постройка. Срещу предлагането, което бе на Фондация "Дом за пловдивската опера " и бе импортирано от Георги Титюков, гласоподаваха 15 общински съветници.

В поддръжка на някогашния партиен дом се разгласи Камарата на архитектите в България. Арх. Мария Стоянова посочи, че постройката на някогашния Партиен дом е доста здрава и разрушаването й ще коства към 7 млн. лв..

По мотив дебата, който стартира в публичното пространство дали постройката да се резервира и реконструира или да бъде отстранена и на нейно място да се построи Дом на Пловдивската опера, кметът Иван Тотев позволи ориста на някогашния Партиен дом да се реши на референдум.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР