Общинските съветници в Благоевград гласуваха две кадрови предложения на кмета

...
Общинските съветници в Благоевград гласуваха две кадрови предложения на кмета
Коментари Харесай

По предложение на кмета на Благоевград М. Байкушев: Паркинги и гаражи и Арт стейдж енд фест с нови управители

Общинските съветници в Благоевград гласоподаваха две кадрови оферти на кмета Методи Байкуше. Това се случи на проведенета през днешния ден изключителна сесия на локалния общински съвет. С единомислещото решение на ОБС от през днешния ден отпред на сдружение " Арт стейдж енд фест “ бе определен Христо Климентов, който заема мястото на досегашния шеф Иван Иванов. С нов шеф е и общинско сдружение " Паркинги и гаражи ". В стола на Ивайло Червилов сяда Бойко Пандурски, механически началник на Оперативна програма " Благоевград строй ремонт “

" Запознах се с него, когато встъпих в служба. Той е механически началник на Оперативна програма " Благоевград строй ремонт “. Това е индивидът, който работи на терен и управлява всички групи за спешните действия, които се правят в Благоевград. 9 години е живял в чужбина. Защо предлагам Бойко? Предлагам го, тъй като сподели изключителна отговорност и отношение към работата си, има организаторски гений “, стимулира предлагането си за Пандурски градоначалникът.

Христо Климентов пък работи с кмета Байкушев по време на предизборната му акция. За себе си новият шеф съобщи пред съветниците, че от дълго време се занимава с бизнес в областта на връзките, има две висши образования. " През целия си живот съм се занимавал със основаването на всеобщи връзки. Имам визията да стабилизираме това дружество и то да стартира да дава дивиденти за общината, сподели новият общински началник.

" Работих с него в последните няколко месеца. Христо е почнал кариерата си в Агенция " Фокус “. Това е човек, който сносно знае по какъв начин с малко пари едно известие да стигне до оптимално доста хора “, по този начин кметът показа Климентов,който ще би трябвало с изключение на да популяризира известия и да провежда фестивали и всеобщи събития като част от културния календар на община Благоевград.

Смяната на Иван Иванов провокира бурната реакция на част от съветниците, които из коридорите, под сурдинка, разнопосочно разясниха новите оферти на градоначалниказа промените на общинските шефове.

Христо Климентов не е прочут на благоевградските съветници и благоевграчани, по тази причина и назначението му провокира ужас и догадки, към това дали той ще се оправи с нелеката работа в сдружението.

Срещу промяната на шефа Иван Иванов изригна и екскметът Илко Стоянов, който в известие до медиите декларира:

Днес на сесията на Общински съвет, Байкушев е вкарал предложение за промяна на шефа на общинското сдружение “Арт стейдж енд фест ”. Внесъл е изключителна точка към 30 минути преди сесията, все едно ще организира някаква секретна интервенция.

Започва да ми става скучно да пиша за неговите подправени обещания за бистрота и гласност, тъй като на всеки естествен човек към този момент му стана ясно какви ги говореше преди, а какви ги прави в този момент Байкушев.

Искам обаче да отбележа, че не промяната на шефа е значителната в тази ситуация, а претекстовете към нея, защото на сесията Байкушев споделил, че “дружеството плащало за неща, за които община Благоевград не би трябвало да заплаща ”.
В тази връзка ми се желае да напомня една част от свършеното от общинското сдружение:

Изпълнява преобладаващата част от културния календар на община Благоевград. Тук са включени и историческите празнувания, които поддържат националния ни дух и еднаквост. С оглед на партийната му принадлежност, за Байкушев е ясно, че не харесва българските обичаи, само че аз не споделям това му мислене. Затова и държах националните ни празници, както и празниците на Благоевград (Горна Джумая) да бъдат подобоващо отбелязвани. Така се прекланяме пред предишното и историята ни, само че успявахме да създадем и последователност за идващите генерации.

Два пъти сполучливо беше извършен South West Festival, което сложи Благоевград още веднъж на картата на фестивалните градове в България. Първият фестивал беше предоставен на общинското сдружение след несполучливо извършена социална поръчка от предходния кмет Румен Томов, при която заради обжалване беше изпусната датата на заложения фестивал. След това беше изпълнен от общинското сдружение, тъй като единствено такава “инхаус ” процедура можеше да възнамерява точни дати за осъществяване.

Второто издание на фестивала усъвършенства всевъзможни върхове за посещаемост в нашия град и това беше очевидно за всички.
За първи път беше основан и извършен атракцион, ориентиран напълно към децата, така наречен “Дино парк ”, който беше посетен и от доста хора отвън нашата община. Въпреки ниската цена на билетите, “Арт стейдж енд фест ” осъществя и облага.

А ниската цена на билетите може да си разреши точно едно общинско сдружение, а не частно такова, тъй като задачата на един естествен кмет са хората, а не облагите.

За две години са предоставени 15 контракта за информация и гласност по европейски планове на обща стойност 434 000 (четиристотин тридесет и четири) хиляди лв.. Парите по тях са безплатни и са по стратегии от Европейски Съюз, като моята цел беше да остават в общината, а не да се дават на частни компании.

Това което ме плаши обаче, не е промяната на един шеф, а това че Байкушев и хората към него не знаят нищо за действието на една община. В устрема си да прикрият своята несръчност, те се пробват да отклоняват вниманието на хората с напоителни неистини, до момента в който през това време всеки ден унищожават нещо свястно.

Затова и в този момент, преди да потекат следващите “жълти вести ” и следващите оправдания на мрънкащия кмет, ще дава на вашето внимание и главните числа за извършените мероприятия:
111 години от Освобождението на Благоевград (Горна Джумая) на 5 октомври е с разходна част от 57 000 (петдесет и седем) хиляди лв., заплатена от община Благоевград.

Разходната част за второто издание на фестивал South West Festival е 480 000 (четиристотин и осемдесет) хиляди лв.. Приходната част е от община Благоевград в размер на 360 000 (триста и шестдесет хиляди) лв., от билети в размер на 98 000 (деветдесет и осем хиляди) лв. и от спонсорства в размер на 46 000 (четиридесет и шест хиляди) лв..
Разходната част за “Дино парк ” е заплатена от община Благоевград в размер на 135 000 (сто и тридесет и пет хиляди) лв.. Приходната част от билети е в размер на 145 000 (сто четиридесет и пет хиляди) лв..,написа Илко Стоянов.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР