Общинските съветници ще разгледат предложението на заседанията на постоянните комисии

...
Общинските съветници ще разгледат предложението на заседанията на постоянните комисии
Коментари Харесай

Бургаските таксиджии с нов опит да вдигнат цените, защото „нямало нощен живот“

Общинските съветници ще прегледат предлагането на съвещанията на непрекъснатите комисии през седмицата

Представителите на таксиметровия отрасъл в Бургас още веднъж желаеха от Общинския съвет да увеличи минималните цени за транспорт.

Писмото им ще бъде разисквано на съвещанията на непрекъснатите комисии към локалния парламент, които стартират на следващия ден.

За разлика от предходната година, в този момент се желае доста леко повишаване. Минималната цена от 1,09 лв. за км да стане 1,25 лева/км, а нощната – от 1,19 лв. на 1,40 лв/км.

Искането е същински миш-маш от причини, огромна част от тях изсмукани от пръстите. 

Таксиметровите водачи преди време акцентираха, че желаят да покачат цените, тъй като горива са поскъпнали. Сега, когато цените на бензин/дизел/газ се възстановиха, бакшишите изтъкван нов мотив – в Бургас липсвал нощен живот и таксиметровата активност не била привлекателна.

Освен това цените на колите се повишили с 30-ина %, а огромна част от сътрудниците им се насочили към работа като интернационалните водачи.

„ През летния сезон тапите са огромен проблем за бизнеса ни. Буслентите са свободни в 90 % от времето, само че не ни се разрешава да ги използваме, а такава е практиката в цяла Европа. В избрани часове връзката сред ж.к. “Меден рудник “ и централните региони, е задача невъзможна. Трябва да се намерения и за достъп на таксиметровите коли до входа на автогарата “, упорстват водачите на жълти коли в Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР