Общинските съветници от Съюз за Пловдив“ ще гласуват на извънредната

...
Общинските съветници от Съюз за Пловдив“ ще гласуват на извънредната
Коментари Харесай

Съюз за Пловдив: Категорично трябва да запазим контрола на...

Общинските съветници от „ Съюз за Пловдив “ ще гласоподават на изключителната сесия през днешния ден срещу нарастване на капитала на „ Пълдин Туринвест “ АД посредством апорт на акциите на община Варна в сдружението.

„ Позицията ни е безапелационна и през годините постоянно е била поредна. Държавата и Община Пловдив би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да запазят контрола в „ Международен панаир “, съобщи водачът на „ Съюз за Пловдив “ Дани Каназирева. 

На сесията на 19 декември, когато болшинството в Общинския съвет гласоподава за нарастване на капитала, съветниците от „ Съюз за Пловдив “ се оповестиха срещу. В мнението си още тогава Каназирева уточни, че в решението е позволен юридически парадокс и би трябвало да се прегледа още веднъж в Общинския съвет.

„ Не може да се приказва обаче за „ избавяне “ на Панаира, това е популизъм, тъй като сдружението е обещано на Георги Гергов още по времето на тройната коалиция, отпред с Българска социалистическа партия, посредством основаване на „ Пълдин Туринвест “ през 2006 година Досега не е имало кмет, който да извади Гергов отвън зоната на комфорта. За да стане това, би трябвало да има воля и положителни юридически познания, само че явно липсват. “

Тя напомни, че в годините обратно нееднократно са били прилагани схеми с повдигане на капитала, вследствие на което на Пловдив са нанесени непоправими вреди.

„ Няма почтен кмет. По времето на Иван Чомаков Пловдив изгуби 140 дка от парка до Гребната база. С негово единодушие тогавашният Общински съвет подари на Георги Гергов Панаира посредством основаното сдружение “Пълдин Туринвест “ дружно с скъпите парцели в Стария град, разсадника и оранжериите на „ Градини паркове “. По времето на Славчо Атанасов Пловдив се лиши от над 100 дка земя, губейки акциите си в общинската компания „ Градски превоз “, а също по този начин  изтърва десетки декари посредством тенденциозен банкрут на друга общинска компания „ Ритон “. В идващите години нито една от съмнителните покупко-продажби не беше отворена и не е потърсена отговорност. Тези, които извадиха изгоди от схемите, продължиха да живеят в политически комфорт. Нито Славчо Атанасов, нито Иван Тотев, нито Здравко Димитров са потърсили дивиденти от Панаира. Единственото, което в този момент може да се направи е най-малко да се резервира контрола, който имат общината и страната в „ Международен панаир Пловдив “ АД “, разяснява Дани Каназирева. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР