Общинските съветници от Пловдив направиха на пух и прах Годишната

...
Общинските съветници от Пловдив направиха на пух и прах Годишната
Коментари Харесай

Битка в ОбС Пловдив за всяка къща и всяка градинка

Общинските съветници от Пловдив направиха на пух и прахуляк Годишната стратегия за ръководство и предписание с общински парцели за 2022 година и поведоха борба за всяка къща и всяка градинка, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Съюз за Пловдив ", " Демократична България ", ГЕРБ и Българска социалистическа партия направиха оферти за изваждане от програмата на съответни парцели, планувани за продажба и концесия. Независимият консултант уточни, че няма мотивационен текст за какво един или различен парцел е очакван за продажба, за какво е с отпаднала нужда, кой го желае и какво е капиталовото желание за него.

" Това би трябвало да съдържа една стратегия, а не да има битка парцел за парцел. В града има имотна мафия, защитавана от общинската администрация. Единственото, което се случва, е да удовлетворяваме частни капиталови апетити. Ако някой парцел не става за нищо, за какво община Пловдив не го осъществя сама посредством Оперативна програма " Жилфонд ", в което работят 111 индивида? " - попита Георгиев. 

Съветникът предложи програмата да отдръпна за цялостна преправка като уточни в каква посока чака да се работи: преотреждане на терени за зелени площи, придобиване на парцели, разказване на междублоковите пространства. Георгиев сложи акцент върху р-н  " Южен ", където се чака в идващите 10 година да бъде застроено цялото пространство сред бул. " Александър Стамболийски " и Околовръстното, само че няма планувани публични здания. 

разгласи, че Българска социалистическа партия ще поддържа предложенията на сътрудниците за прекъсване продажбата на парцели. 

" Явно хубавите парцели свършиха, щом стигнахме до тези къщи в центъра. 30 години продавахме, кой ли не се уреди... Свършиха, затова сега ще вземем " Марица " и " Родопи ", огромни са, хубави са. Продаваме всички спортни обекти, стадиони... на следващия ден къде ще играят децата? Вие сте младежи, имате деца, къде ще играят тези деца като отдавате всички площадки? Дори трибуните на Гребната отдаваме чартърен, да не приказваме за другите обекти на Гребната база.

Слава богу, самата Гребна база отпадна! 10 млн. е приходната част, 5 млн. ще отидат за уголемение на булеварди, само че останалите 5 млн. няма да се върнат назад и да усилват общинската благосъстоятелност. Започнахме да отдаваме и обществените действия. Предлагаме зам.-кметът по обществени действия и спорт да го дадем и него на концесия. Ще гласуваме срещу, ще подкрепим вашето (б.а. - на ДБ) предложение, веселя се, че имате ляво мислене за ръководството на парцели. Г-н кмете, най-добре е да изтеглите програмата " - сподели Радев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР