Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България

...
Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България
Коментари Харесай

Съветниците от БСП в София искат оставката на областния управител Вяра Тодева

Общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " желаят оставката на регионалния шеф на София - град Вяра Тодева за бойкот на работата на Столичния общински съвет, показват от групата на Българска социалистическа партия в СОС.

Днес Тодева върна за прегласуване признатите от Столичния общински съвет решения за избор на заместник-председатели на СОС и за избор на управление и състав на непрекъснатите комисии към СОС.

В своя позиция съветниците от групата на социалистите показват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на ръководители, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми.

" За нас дейностите на регионалния шеф Вяра Тодева не са непредвидени. При нея нарушаването на законите към този момент е продължителен проблем. След като си разреши да допусне безусловно нелегално нарязване на Паметника на Съветската войска, какво може да я спре нелегално да попречва работата на Столичния общински съвет като извърши политическо предписание. За нас нейните дейности са бойкот против града и жителите на София ", се споделя в позицията на общинските съветници от МК " Българска социалистическа партия за България ".

Според социалистите за най-голямата политическа група в Столичния общински съвет постовете са самоцел.

" За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, значими са им постовете в комисиите, които в идващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ. Те освен, че нямат желание да отпушат работата на СОС, само че даже и напълно умишлено и съзнателно я попречват. Поредното закъснение на работата на СОС от страна на най-голямата политическа група цели тя да получи това, което желае. С 23-има съветници да вземат цялата власт в СОС. А това, че с обжалването на двете решения и дейностите на регионалния шеф Вяра Тодева бюджетът на Столична община няма по какъв начин да влезе за разглеждане в период, за тях явно няма никакво значение.

Нека на всички да е ясно, че забавянето на бюджета ще бъде само и единствено по виновност на общинските съветници от ПП-ДБ-СС и тяхната лакомия за властови позиции. Така се попречва и желаната от нас инспекция на финансово икономическото положение на общината след ръководството на ГЕРБ. Ние ще гледище като първа задача пред новоизбраните комисии да бъде поискана инспекция и одит на активността на общинските сдружения. Явно и това не е значимо за ПП-ДБ-СС. Или може би кметът Терзиев се опасява, че един работещ общински съвет ще бъде действителен коректив и ще има надзор върху безпомощните му управнически дейности все още ", се споделя в позицията на общинските съветници от МК " Българска социалистическа партия за България ".

Общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " за повторно желаят оставката на Вяра Тодева. Първият път беше за противозаконното нарязване на фигурите на Паметника на Съветската войска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР