Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България

...
Общинските съветници от групата на Местна коалиция БСП за България
Коментари Харесай

Съветниците от БСП настояват за изслушване в СОС на ръководствата на всички градски системи, създали проблеми в София при снеговалежа

Общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " упорстват за чуване на управленията на " ЕРМ Запад ", на почистващите компании, на " Топлофикация - София " и на дирекция " Зелени системи " още на идната сесия на СОС идния четвъртък, 7-ми декември, оповестиха от пресцентъра на БСП-София. В писмо до кмета Васил Терзиев те упорстват той да ги предложения, с цел да може да отговорят на въпросите на съветниците, свързани с проблемите, които имаха, по време на първия по-сериозен снеговалеж в София.

" Тези съществени системи в града срещнаха съществени усложнения в работата си преди седмица при 15-20 см сняг. Подобна конюнктура не е необикновена за София в края на ноември. Още повече, че метеоролозите предупреждаваха за нея дни по-рано, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков. - Въпреки това имаше съществени усложнения с почистването на улиците, потрошените клони на дърветата стояха 2-3 дни, а тук-там към момента не са разчистени, имаше тежки проблеми с електроснабдяването и с отоплението. В тази връзка столичани имат право да знаят за какво се стигна до всичките тези проблеми вкупом при първия по-сериозен сняг в града. Както и какво ги чака през идващите 2-3 зимни месеца. Ние би трябвало да сме наясно какви са проблемите, с цел да създадем по този начин, че да бъдат предотвратени възможни последващи сходни обстановки ".

От Българска социалистическа партия упорстват на чуването да бъде поканено и управлението на " Софийска вода " ЕАД, с цел да рапортува то за положението на шахтите и отводнителните системи, поради предстоящите превалявания през зимния сезон.

В друго писмо до кмета Васил Терзиев ощинските съветници от Българска социалистическа партия упорстват той да се разпореди да бъде направен финансово-икономически разбор на положението на Столична община все още. След дългогодишното ръководство на досегашния кмет Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ наложително следва да бъде направена инспекция на настоящото положение на финансите и осъществяването на капиталовите обекти в Столична община. Трябва да има изясненост, какви са финансовите и капиталовите параметри, при които СОС следва да взема своите решения, изключително в подтекста на идното приемане на план-сметката по дейностите по непорочност и сборния бюджет на Столична община за 2024 година, безапелационни са социалистите.

" Безспорен факт е неуспехът на досегашното ръководство на ГЕРБ в правенето на реален бюджет, изключително в частта за осъществяване на финансовата стратегия, както по размер, по този начин и във връзка с качеството, споделя Иван Таков в писмото от името на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ". - Затова настояваме, в незабавен порядък, да бъде изработен разбор на осъществяването на огромните капиталови планове, които сега се осъществят в Столична община. В тази връзка е належащо да получим съответна информация на какъв стадий е тяхната реализация, обезпечено ли е финансирането им, в каква степен, налице ли е финансиране на обекти с европейски средства и съществува ли заплаха тези средства да не бъдат усвоени и на процедура да бъдат изгубени ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР