Общинските съветници от групата на ГЕРБ Димитър Динков, Цветелина Николаев

...
Общинските съветници от групата на ГЕРБ Димитър Динков, Цветелина Николаев
Коментари Харесай

Управници продължават срещите с жители на врачански села /снимки/

Общинските съветници от групата на ГЕРБ Димитър Динков, Цветелина Николаев и Сашка Александрова, кметът на Община Враца Калин Каменов и зам.областният шеф Мирослав Комитски се срещнаха с жителите на селата Три кладенци, Девене и Чирен, научи организация BulNews.
Сред главните тематики в полемиките и в трите обитаеми места са проблеми, свързани с уличната инфраструктура, сметосъбирането и сметоизвозването, положението на уличното осветяване и автобусния превоз.
В село Три кладенци до края на годината ще бъде осъществен ремонт на оградата на гробищния парк. Пътните сектори, които са в най-лошо положение ще бъдат възстановявани благодарение на обезпечените количества бетон и трошен камък.
С обезпечените от страната средства в размер на 3 млн. лева, ще бъде осъществен ремонт на 9-километровия сектор от м. “Деривол” до село Чирен. През идната година ще бъде продължена рехабилитацията на пътната инфраструктура, която ще обхване още 9 км. сред Чирен и Девене. В село Девене следва да бъде осъществен ремонт на покрива на читалището, ремонтира се и покривната структура на църквата в селото. Жителите споделиха за проблем, обвързван с трафика на тежкотоварни коли през обитаемото място и упорстват за построяването на обход.
Жителите на село Чирен разясниха интензитета на сметосъбирането в обитаемото място и положението на уличната инфраструктура.Те показаха предпочитание постройката на бившето учебно заведение да бъде превърната в център за обществени услуги, както и да бъде възобновен градския превоз по линия Чирен - Девене - Три кладенци. В селото следва да бъде ремонтиран покривът на читалището.
Жителите на обитаемоте места бяха осведомени с идното създаване на компостираща апаратура като във всички обитаеми места на община Враца ще бъдат доставени спомагателни контейнери за зелени боклуци.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР