Общинските съветници на Пловдив гласуваха против бизнесменът Георги Гергов да

...
Общинските съветници на Пловдив гласуваха против бизнесменът Георги Гергов да
Коментари Харесай

Общинските съветници на Пловдив не дадоха на Гергов пълен контрол над панаира

Общинските съветници на Пловдив гласоподаваха " срещу " предприемачът Георги Гергов да придобие над 79% от контрола на " Международен панаир ". Това стана след трагичен спор в локалния парламент преди плануваното за по-късно през днешния ден общо заседание на акционерите на доминираното от Гергов сдружение " Пълдин Туринвест ".

На него би трябвало да се одобри апортът на акциите на община Варна в панаира, които съставляват 29% от капитала му. Ако тази договорка се реализира, Гергов ще може да взема решение самичък какво да прави с интернационалния изложбен център, без значение че сдружението е в забранителния лист за приватизация.

Съветниците задължиха представителя на община Пловдив в общото заседание на " Пълдин Туринвест " Ясен Михайлов (ГЕРБ) да гласоподава " срещу " апорта на варненските акции. Ако въпреки всичко те бъдат признати, кметът Здравко Димитров е длъжен да апелира решението на общото заседание пред съда.

Това предложение беше направено от общинската съветничка на " Демократична България " Веселина Александрова и срещна поддръжката с изключение на на нейната група и на сътрудниците й от " Кауза Пловдив ", Вътрешна македонска революционна организация, " Съюз за Пловдив " и самостоятелните Слави Георгиев, Стефан Аксиев и Георги Величков. Групата на ГЕРБ се въздържа. Но при финалното гласоподаване на цялата точка - дали да бъдат признати варненските акции, съветниците от ГЕРБ я поддържаха. В последна сметка предлагането на Веселина Александрова беше гласувано от 39 съветници (при нужни 26), " срещу " нямаше, а 9 се въздържаха. Това бяха съветниците от " Автентична лява Българска социалистическа партия ", която гравитира към Гергов и от Земеделския съюз " Александър Стамболийски ".

Общото заседание на акционерите на " Пълдин Туринвест " е планувано за 13 часа през днешния ден. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР