Общинските съветници на Демократична България във Варна ще поискат от

...
Общинските съветници на Демократична България във Варна ще поискат от
Коментари Харесай

ДБ иска да се сезира финансовото министерство за новите заеми на Община Варна

Общинските съветници на Демократична България във Варна ще изискат от регионалния шеф да сезира Министерството на финансите и Сметната палата за законосъобразността на теглените двазаема от Община Варна за общо над 37 млн. лв..

„ С него отговорностите на общината стават 136 млн. лева При неусвоени 40 млн. от тази година и изтеглени още 40 млн. това значи, че до локалните избори през 2023 г ще се изхарчат 80 млн. дълг ”, съобщи Мария Ангелова. Тя показа, че след тегленето на нов заем може да се влезе в несъгласие със Закона за обществените финанси, непозволяващ годишният размер на заплащанията по общински дълг да надвишават 15 % от размера на личните доходи.

„ С този нов дълг Варна се трансформира в най-задлъжнялата община на глава от популацията в България. Притеснителното в тази ситуация, е че заемът се тегли тъкмо когато лихвите са най-високи ”, сподели още Ангелова.
Съветничката посочи също, че общината отделя съвсем милион за създаване на клетка за „ вълк и междинни котки ” в Зоологическата градина, а е невероятно да финансира Белодробната болница с няколкостотин хиляди лв..
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР