Общинските съветници на БСП в София имаме положително становище за

...
Общинските съветници на БСП в София имаме положително становище за
Коментари Харесай

Общинските съветници от БСП имат положително отношение за транзита на вода от „Белмекен”

Общинските съветници на Българска социалистическа партия в София имаме позитивно мнение за преноса на вода от "Белмекен " през водопровода на столицата за Перник. Това съобщи ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов пред във Волуяк, където беше, с цел да поддържа митинга на жителите поради неналичието на канализация, водопроводи и неуместния градски превоз.

Паргов изясни, че лявата група в Столичния общински съвет към този момент е разискала това предложение на държавното управление и чака то да бъде импортирано в СОС за разглеждане по комисии. "Подобни обстановки могат да зародят и в други елементи на страната. Трябва да се намерения за тази връзка сред другите водоеми, с цел да може да се трансферират едни количества вода от един в различен водоем, с цел да можем да се реагира в такива спешни обстановки ", сподели още водачът на столичните социалисти.

Той уточни, че тази седмица е провел телефонен диалог с кмета на Перник Станислав Владимиров. "Той се обади персонално и помоли за поддръжка. В тази връзка го обсъдихме и на групата в четвъртък. Вследствие на което излезе това на първо четене позитивно мнение, в случай, че това не заплашва водата на София. Уверението е, че няма такава заплаха на този етап”, изясни Паргов.

Калоян Паргов обърна внимание, че това софтуерно решение се чака от няколко месеца. "Знаем за извършени диалози. Онзи ден беше оповестено. Преди 30 години сходни връзки имаше в цяла България. Това е неотложно като бъдещи вложения във ВиК да бъдат построени такива връзки и при положение на повреди и такива обстановки да може да се трансферира вода от един в различен водоем ", разяснява той.

По думите му водохващанията на "Белмекен " през язовир "Бели Искър " през системата на "Софийска вода ", стигащи до "Мало Бучино " и оттова през бъдещия 13-14-километров тръбопровод, ще даде опция Перник в обстановка на рецесия да получава вода. "Условието ни е това да бъде в спешна обстановка, а не непрекъснат развой. Разбира се, КЕВР ще пресметна цената на водата, която ще употребяват перничани. Предвид близостта и свързаността на София и Перник се постанова да проявим тази взаимност, като това не заплаши водата на софиянци ", сподели ръководителят на столичните социалисти. Те имали увещание, че на този стадий няма заплаха от воден режим в София.

Паргов обърна внимание още, че страната би трябвало да отпусне средства за ремонт на стената на язовир "Бели Искър ", с цел да не стане спешна обстановка и в столицата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР