Общинските съветници искат да има детскo-юношеска школа, нямало да финансират

...
Общинските съветници искат да има детскo-юношеска школа, нямало да финансират
Коментари Харесай

ФК Русокастро разпали страстите на ОбС-Камено, режат субсидията на футболния отбор

Общинските съветници желаят да има детскo-юношеска школа, нямало да финансират заниманието на пришълци

Футболният тим на Русокастро „ Златна цитадела “ разпали пристрастеностите по време на общинската сесия в Камено, която се организира в залата на „ Гражданска отбрана “. Общинските съветници гласоподаваха годишното субсидиране на спортните клубове на територията на община Камено.

Общински средства през 2024 година ще получат тимовете ФК „ Камено “, детско-юношеският тим на същия клуб и състезателен клуб „ Респект “ . В докладната е записано ФК Русокастро-Златна цитадела да получи прехрана от 13 хиляди лева за актуалната година.

Председателят на ОбС-Камено Радослав Балтаджиев обаче направи предложение дотацията да бъде понижена и даде рекомендация да бъде основана детско-юношеска школа. В противоположен случай, средствата ще бъдат срязани до 8 хиляди лева, а останала част ще остане в запаса в доклада на Община Камено. Предложението му бе признато с 15 гласа „ за “ и 2 гласа „ въздържал се “.

Идеята е да запалителен младежите да спортуват. Моята хипотеза е да няма финансиране клубът, не толкоз, тъй като не желая да съществува, в противен случай, а ние да финансираме с общинския бюджет спорта на подрастващите. Преди няколко години, когато започнахме да субсидираме тима по кикбокс с 5 хиляди лева имаше 3 деца, в този момент финансираме 20 хил.лв., само че там децата се развиват и всички виждаме какви резултати демонстрират. При диалог с ръководителя на ФК Русокастро се оказа, че в случай че ОбС-Камено не ги финансира, клубът въобще няма да съществува. Никой няма нищо срещу тима на Русокастро, просто желаеме да има деца. Русокастро не е малко обитаемо място и има доста деца. Идеята е децата да почнат да играят футбол и към този момент на по-късен стадий да се трансферират в мъжкия тим ", изясни ръководителят на ОбС-Камено Радослав Балтаджиев.

Подкрепям предлагането, направено от ръководителя, дано забележим дали ще проработи детска школа и ще отпуснем повече средства. Мисля, че парите, които даваме за ФК Русокастро спонсорираме по-скоро хобите на някой от Бургас и други обитаеми места. Хората, които играят в този тим и са от Русокастро, се броят на пръсти. Има учебно заведение там и задоволително деца, дано им дадем късмет да играят “ , сподели общинският консултант Румяна Сотирова.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР