Общинските дружества Столичен електротранспорт“ ЕАД и Метрополитен“ ЕАД могат да

...
Общинските дружества Столичен електротранспорт“ ЕАД и Метрополитен“ ЕАД могат да
Коментари Харесай

Електротранспортът и метрото ще бъдат компенсирани заради скъпия ток |

Общинските сдружения „ Столичен електротранспорт “ ЕАД и „ Метрополитен “ ЕАД могат да бъдат обезщетени поради повишаването на електрическата сила, както е за всички компании, които купуват електрическа енергия на свободния пазар.

Това стана ясно на среща сред министрите на енергетиката и финансите - Андрей Живков и Валери Белчев, с кмета на София Йорданка Фандъкова.  На срещата са участвали и заместник-кметът Дончо Барбалов, както и изпълнителният шеф на  " Топлофикация София " инж. Александър Александров.

Повод за срещата е огромният скок на цената на природния газ в последните месеци, който основава дисбаланс сред цената, на която „ Топлофикация София “ купува и цената, на която продава топлинната сила на своите консуматори. Постигнато е единодушие, че е належащо да се откри механизъм, който да стабилизира работата на сдружението, без това да се отрази на крайните консуматори.

Обсъдено е настоящото положение на „ Топлофикация София “ и вероятните решения за компенсиране на разликата сред увеличаващата се цената на природния газ и контролираната цената на топлинната сила.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР