Общинските детски градини в Търговище трябва да осигурят възможност за

...
Общинските детски градини в Търговище трябва да осигурят възможност за
Коментари Харесай

Детските градини в Търговище трябва да осигурят възможност за посещение и през лятото

Общинските детски градини в Търговище би трябвало да обезпечат опция за пренасяне на децата в най-близката приемаща детска градина в интервала на неучебно време. Това разпорежда на шефовете кметът Дарин Димитров с писмо от 11 април 2023 година, осведомят от пресцентъра на общината, съобщи Българска телеграфна агенция.

Указано е, че заведенията би трябвало да съгласуват между тях интервалите на приемане на групи от други градини. Целта е графиците да бъдат съобразени с опциите на родителите и степента на посещаване на децата през лятото.

Говорителят на администрацията посочи, че до 26 април шефовете би трябвало да показват в Общината летните си графици за работа.

В писмото на кмета се показва, че с графиците би трябвало да бъдат осведомени Обществените препоръки и родителите, като бъдат извършени наставнически срещи по групи. Прекъсването на визитата на дете, в това число и от четвърта възрастова група, не следва да надвишава 20 работни дни.

Заведенията не могат да останат затворени за повече от три седмици. В този интервал би трябвало да е включено и времето от 31 юли до 4 август, в което няма да работи кухнята майка.  

При съставяне на сборни групи е целесъобразно с преимущество да се употребяват деца на работещи родители, които са показали настоящ документ за трудова претовареност.

Сигнали за несъблюдение на посочените инструкции родителите могат да подават в Дирекция „ Хуманитарни действия и обществена политика “, на тел.: 0893059537, допълват от администрацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР