Общински съветници упрекнаха общината за малкото пунктове за мониторинг на

...
Общински съветници упрекнаха общината за малкото пунктове за мониторинг на
Коментари Харесай

Упрекнаха общината за пунктовете за мониторинг на въздух ВИД...

Общински съветници укориха общината за дребното пунктове за мониторинг на въздуха. Това се случи по време на постоянното им съвещание и разискването на Програмата за възстановяване на качеството на атмосферния въздух на Пловдив за интервала 2018 -2023г. Тя беше призната с 26 гласа „ за “, 14 „ въздържал се “ и нито един срещу, само че Ангел Иванов от Българска социалистическа партия изрази опасенията си, че двата пункта за мониторинг, с които разполага Пловдив, са извънредно незадоволителни. Той уточни още, че в София те са в пъти повече -34.

„ Освен това единият от тях беше изместен от най-невралгичната точка на града в Тракия и по този начин последователно започнахме да реализираме нужните условия на някои параметри. Крайно време е тези пунктове да се усилят и да се разположат на верните места “, съобщи Иванов. Освен това той се пошегува, че саморасляците, които се намират на покрива на показния магазин усилват залесената повърхност в града.

Веселка Христамян от Демократична България поддържа мнението на сътрудника си от Българска социалистическа партия за пунктовете, като добави, че при отчитането липсват данните за превишение на нормите през октомври и декември. Това от своя страна пък е довело до неналичието на високо превишение на нормите, което не е реалистичната картина. Според Христамян осведомителната акция за подмяната на битовото отопление е извънредно незадоволителна и това ще докара до слаба реализация на плана. „ Ръчното метене също замърсява въздуха. Добре е направеното дотук, само че е незадоволително, по тази причина ще се въздържим от поддръжка “, заключи Христамян.

От локалната администрация обясниха, че екоминистерството дефинира броя на пунктовете и на автоматизираните станции, както и тяхното местонахождение. Междувременно общината неведнъж е отправяла претенции за увеличението им. „ Един автоматизиран пункт коства над 1.3 млн. според от това какъв брой анализатори има “, изясни Елена Найденова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР