Общински съветник от Русе е диагностициран с COVID-19. Това е

...
Общински съветник от Русе е диагностициран с COVID-19. Това е
Коментари Харесай

Общински съветник от Русе е диагностициран с коронавирус

Общински консултант от Русе е диагностициран с COVID-19. Това е Галин Ганчев от ГЕРБ.

Положителният PCR тест на 65-годишния някогашен шеф на едно от най-големите учебни заведения в страната – СОУ " Васил Левски ", а в този момент специалист в „ Държавна опера – Русе “, е излязъл през вчерашния ден, съобщи Българска национална телевизия. Той към този момент е приет в болница в отделението за лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19 в Университетска болница " Медика Русе ".

Ганчев взе участие в последното съвещание на Общинския съвет единствено ден преди да бъде диагностициран с ковид – на 10 септември, четвъртък, което тормози част от сътрудниците му в локалния парламент.

През юли пък съвсем цялата общинска и регионална администрация на Русе бе под карантина, защото кметът на крайдунавския град Пенчо Милков бе с позитивна проба за COVID-19.

По данни на Регионалната здравна ревизия за последното денонощие на територията на региона е регистриран и още един случай на ковид - 46-годишен мъж, който е в положително общо положение, без съществени недоволства и е оставен под домашна изолираност.

Общо диагностицираните с COVID-19 в региона са 367, като дейните случаи са 64. От тях 17 са на болнично лекуване, а 47 са под домашна изолираност. За миналите 24 часа има и двама оздравял пациенти, с което от началото на пандемията общият брой на преборилите ковид в Русенско станаха 283.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР