Общински съвет Сливен упълномощи свой представител да участва в Общото

...
Общински съвет Сливен упълномощи свой представител да участва в Общото
Коментари Харесай

Представител на община Сливен ще участва в Общото събрание на ВиК

Общински съвет Сливен упълномощи собствен представител да взе участие в Общото заседание на ВиК на 10 февруари да гласоподава за взимане на заем от над 2 милиона лв. от „ Български ВиК холдинг “ ЕАД. Със средствата от заема ще бъдат изплатени насъбраните през 2021 отговорности за електрическа енергия.

Управителят сдружението инж. Севдалин Рашев изясни пред Общинския съвет, че тази сума е нужна, с цел да не останат селищата в региона без водоснабдяване, поради изключени уреди. 

Рашев разяснява, че не може всеки месец да се желаят помощи от холдинга и допусна, че ще има обезщетения. " Които ще са разликата сред електрическата енергия по фактурата и заложената в бизнес проекта (на Дружеството за годината б.а.). След отпадането на мораториума ще забележим дали Комисията ще включи част от електрическата енергия и в цената на водата ", уточни Рашев.  

Кметът Радев разгласи, че е срещу нарастването на цената на водата. " Аз избирам, в случай че би трябвало и всеки месец да се събира Общинския съвет по подобен мотив, с цел да гласоподава такива решения за приемане на краткотрайна помощ от страната в сравнение с да минем на различния вид – да се увеличи фрапантно цената на водата ", сподели кметът на Сливен.  

Управителят на ВиК сподели още, че сега в язовир „ Асеновец “ има 20 милиона кубични метра вода и се чака в идващите месеци да доближи потенциала си от 28 милиона. 
 Снимка: Стоян Радев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР