Общински съвет - Плевен, се събира за извънредно заседание този

...
Общински съвет - Плевен, се събира за извънредно заседание този
Коментари Харесай

На извънредна сесия ОбС-Плевен обсъжда участие на села от общината в местна инициативна група

Общински съвет - Плевен, се събира за изключително съвещание този четвъртък - 24 август, от 17.00 часа в Конферентната зала в постройка „ Гена Димитрова “.

Дневният ред на сесията включва една точка: Предложение по отношение на предоставяне на единодушие за присъединяване на Община Плевен посредством 5 от обитаемоте места, съставни на общината (с. Бръшляница, с. Буковлък, с. Върбица, с. Опанец и с. Ясен в границите на административните им граници) като основател на Сдружение с нестопанска цел в социална изгода - Местна инициативна група на територията на община Гулянци и посочените обитаеми места от община Плевен. Вносител на предлагането е кметът Георг Спартански.

Със свое решение от юни 2022 година съветниците дадоха единодушие за присъединяване на Община Плевен в локално партньорство за подготовка и подаване на заявление за кандидатстване и осъществяване на взаимни действия и отговорности по план по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 - 2020 година (ПРСР), за основаване на Местна инициативна група, както и създаване на Стратегия за локално развиване. Инициативата обгръща всички обитаеми места на община Гулянци и петте обитаеми места в община Плевен.

В осъществяване на взетото решение и в сходство с условията за кандидатстване е подписано съглашение за партньорство с Община Гулянци - водещ сътрудник по плана, както и с други сътрудници в самодейността. Предприети са и други следващи дейности. Като резултат от осъществяването на дейностите следва да бъде учредена Местна инициативна група на територията на община Гулянци и обитаемоте места, съставни на община Плевен - селата Бръшляница, Буковлък, Върбица, Опанец и Ясен. За присъединяване на Община Плевен като основател на сдружението, както и за установяване представител в него, е належащо решение на Общинския съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР