Общински съвет - Плевен, одобри бюджетната прогноза на Община Плевен

...
Общински съвет - Плевен, одобри бюджетната прогноза на Община Плевен
Коментари Харесай

Съветниците одобриха бюджетна прогноза за 2024 – 2026 година на Община Плевен

Общински съвет - Плевен, утвърди бюджетната прогноза на Община Плевен за интервала 2024-2026 година Прогнозата касае постъпленията от локални доходи и разноските за локални действия, както и показателен план на средствата от Европейския съюз за интервала.

Със свое решение Министерският съвет започва бюджетната процедура за 2024 година. С следващи инструкции от министъра на финансите до първостепенните разпоредители с бюджет, в това число и общините, е даден период за подготовка и показване на бюджетните прогнози за интервала 2024-2026 година. Съгласно Закона за обществените финанси, в бюджетната прогноза за локални действия се включват и прогнози за общински сметки за средствата от Европейски Съюз и динамичността и положението на общинския дълг.

Бюджетната прогноза на Община Плевен за посочения интервал е създадена на база настоящи стратегически документи на локално равнище, като „ Концепция за пространствено развиване на община Плевен (2014-2025 г.) ", „ План за интегрирано развиване на община Плевен (2021 - 2027 г.) ", плануваните средства и касовото осъществяване на бюджетите от предходните години и други

В бюджетната прогноза, показана и утвърдена през днешния ден от Общинския съвет, е записано, че за интервала не се планува изменение на размерите на налозите и таксите, постъпващи по бюджета на Общината в частта „ Местни доходи ", което е наклонност за резистентност на локалните финанси. Не са планувани и основни отклонения в приходите от Данъка при придобиване на имущество по дарения и възмезден метод, при все това този тип доход е директно привързан с динамичността на пазара на недвижими парцели, при която през последните няколко години не се следят основни промени.

В документа се показва още, че в него намират отражение дейностите, ориентирани към повишение събираемостта на локалните доходи и дейно и оправдано разходване на общинските средства, целящи поддържане и развиване на предоставените от Общината услуги, съобразени с потребностите на локалната общественост. Това се реализира посредством рационализиране на системите за финансово ръководство и надзор, съблюдаване на фискални правила и ограничавания, асимилиране на средства от Европейските фондове, основаване условия за развиване на локалната стопанска система и други

Община Плевен е финансово постоянна и няма в дълготраен проект да наруши наредбите на Закона за обществените финанси във връзка с неизплатените разноски и поетите задължения, с изключение на при пораждане на непредвидени условия, се показва още в утвърдената финансова прогноза.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР